Bezplatné bruslařské šílenství s názvem Roller Champions, které vytváří vývojáři ze studia Ubisoft Montreal, má konečně datum vydání. Těšit se na něj můžeme už za necelý týden, konkrétně 25.5., a to na počítačích nebo konzolích Xbox a PlayStation.

A o čem vlastně hra bude? V zápasech na kolečkových bruslích se utkají dva týmy po třech hráčích. Úkolem každého z nich bude získat co nejvyšší počet bodů tím, že vhodí míč do branky. To ale není tak jednoduché. Ještě před tím bude nutné s míčem projet přes čtyři kontrolní body rozmístěné po oválu, aby se branka vůbec zjevila. Pak už je nutné jen správně zamířit a hodit.

Pokud kolo objedete před vhozením do branky vícekrát, můžete získat vyšší počet bodů. Jestliže se ale rozhodnete riskovat a soupeři vám míč seberou, nedostanete nic. O to se také budou protivníci snažit a použijí všechny prostředky, aby uspěli. Dávejte si tak pozor třeba na žduchnutí z boku. Když se tedy budete o míč bát, přihrajte jej svému spoluhráči.

Na bruslích se dá dělat spousta tríčků a vývojáři toho využili. Ve hře se mezi sebou dají dokonce kombinovat. Rychlé uhýbání, skákání nebo využívání zdí okolo si budete moci natrénovat ve skateparku.

Přívětivá bude hra i co se herních módů týče. Nebude chybět klasický matchmaking nebo vytvoření hry dle vlastních představ, třeba pro menší turnaj s přáteli. Porovnat svou výkonnost budete moci v hodnocených zápasech a kdyby to vše nestačilo, bude zde možnost vyblbnutí se v limitovaných módech.

A při tom všem nebude chybět hromada kosmetických záležitostí, jako je třeba oblečení pro vašeho sportovce nebo animace. Čím více budete hrát, tím více jich dostanete. Za to může battle pass, jenž nabízí bezplatné i prémiové odměny.