První hrou nového brněnského studia Ashborne Games pod hlavičkou THQ Nordic je bojová hra Comanche, která je prezentována jako moderní vrtulníková střílečka odehrávající se v blízké budoucnosti. Ashborne Games projekt dodělávají, původně ho měla na starost firma Nukklear. To je ale pro tuzemské hráče dobrá zpráva, protože Comanche nabídne českou lokalizaci ve formě textu.

Comanche se v současné době nachází v předběžném přístupu na Steamu. Plná verze má dorazit během tohoto měsíce na počítače a nabídne jak rozmanité režimy pro více hráčů založené na družstev, tak i rozvíjející se singleplayerový režim. V něm přispějete ke změně konfliktu globálních rozměrů.

Dosavadní recenze hráčů jsou smíšené, ale o hře si můžete udělat vlastní názor; na Steamu je k dispozici demoverze. Obrázky s českou lokalizací:

„Vyberte si z řady konfigurací bojových helikoptér Comanche a dronů a využijte jejich předností ke své taktické výhodě. Zažijte novou éru napínavých soubojů a nenápadných akcí s drony,“ láká tisková zpráva, která slibuje pilotování špičkových strojů Comanche v soubojích ve vzduchu, plynulé přepínání na bezpilotní letoun a zapojení se do boje zblízka uvnitř budov a tunelových systémů.

Brněnské studio Ashborne Games bylo představeno v březnu letošního roku. Tým je složen ze zkušených vývojářů, kteří dříve pracovali na značkách jako Mafia, Arma, Silent Hill: Downpour, Vigor nebo UFO: Aftermath, UFO: Aftershock a UFO: Afterlight. Jejich hlavním projektem je zcela nová historická strategie s RPG prvky.

„Naše zaměření a vášeň spočítá ve strategických a RPG hrách. Naším týmovým cílem je vytvořit autentický herní zážitek s důmyslnými systémy, které podporují opakované hraní. Věříme, že tohle na trhu opravdu chybí,“ řekl Karel Kališ, ředitel Ashborne Games, který v minulosti vedl magazín Doupě a poté byl v Bohemia Interactive společně s kolegou Petrem Kolářem. Nyní jsou oba součástí nového studia, Kolář je manažerem.