Společnost THQ Nordic dnes představila nové brněnské studio Ashborne Games. Tým je složen ze zkušených vývojářů, kteří dříve pracovali na značkách jako Mafia, Arma, Silent Hill: Downpour, Vigor nebo UFO: Aftermath, UFO: Aftershock a UFO: Afterlight.

V Ashborne Games se v současné době zaměřují na položení základů pro zcela novou historickou strategii s RPG prvky a mezitím podporují vývoj early access verze Comanche.

Přečtěte si také: Mateřská společnost THQ Nordic koupila Gearbox Software

„Naše zaměření a vášeň spočítá ve strategických a RPG hrách. Naším týmovým cílem je vytvořit autentický herní zážitek s důmyslnými systémy, které podporují opakované hraní. Věříme, že tohle na trhu opravdu chybí,“ řekl Karel Kališ, ředitel Ashborne Games, který v minulosti vedl magazín Doupě a poté byl v Bohemia Interactive společně s kolegou Petrem Kolářem. Nyní jsou oba součástí nového studia, Kolář je manažerem.

Ashborne Games od tohoto měsíce zaměstnává 38 lidí a plánuje růst. Využívat bude technologii Unreal Engine 4.

THQ Nordic prostřednictvím divize Koch Media vlastní také pražské studio Warhorse, to vytvořilo Kingdom Come: Deliverance. Nedávno společnost v Bratislavě založila také Nine Rocks Games. Tam vytvářejí nějakou survival střílečku.