U PC hráčů oblíbená first-person akce Tannenberg, která nabízí bojiště na hranicích Ruska během první světové války, se dostane na konzole. Majitelé PlayStationu 4 a Xboxu One se na online zápolení 40 hráčů (+ 20 botů) mohou těšit 24. července. Součástí bude nová mapa zasazena do historického polského města Přemyšl. Ta se ve stejný den dostane na počítače.

Na konzolích má být Tannenbergu optimalizován, nezapomnělo se ani na ovládací prvky, grafiku a výkon celé hry. Zvláštní úsilí bylo věnováno tomu, aby hra využila možnosti PlayStationu 4 Pro a splnila standardy pro vylepšení na Xboxu One X. Oproti titulu Verdun vznikaly konzolové verze přímo ve studiu M2H, tedy u původních autorů Tannenbergu.

Přečtěte si také: Kalendář hráče: Nejzajímavější hry července

Tannenberg nabízí autentické boje na východní frontě, kterých se může účastnit až 40 hráčů a 20 botů. Cílem je obsadit klíčové sektory a výhrad nad nepřátelským týmem. Při tom využíváte dělostřelectvo, plyn, těžké kulomety a další vybavení z období první světové války. Vše je autentické, včetně zbraní, výstroje a uniforem. Navíc tvůrci lákají na často opomíjené boje: od Rumunska a Lotyšska až po Rakousko-Uhersko a Bulharsko.

Právě mapa zasazena do města Přemyšl je popisována jako rakousko-uherská pevnost. Tohle místo se stalo nejdéle obléhaným městem první světové války. Rakousko-maďarští vojáci a lidé ho bránili zuby nehty, ale nakonec se vzdali Rusům. Opevnění města bude při bitvě hodně důležité a má přinést odlišné situace, jiné, než které zná komunita z otevřených map Tannenbergu.