Těch skutečně dobrých 3D skákaček není mnoho. Ještě méně je ale kombinací skákačky a akční řezničiny. A právě tohle kombo by rádi vytvořili vývojáři z Robi Studios, kteří oznámili, že jejich hra Blue Fire vyjde již 4. 2. pro počítače a Nintendo Switch. Datum vydání pro PlayStation 4 a Xbox One prozatím nevíme. Dle vyjádření ředitele studia nebudou další hráči čekat dlouho.

„Pokud hledáte nějakou výzvu ve formě 3D skákačky, je Blue Fire přímo pro vás. S chutí vám tak oznamujeme, že zahrát si ji budete moci brzy. Nintendo v minulosti vydalo úžasné 3D platformovky a my si myslíme, že Blue Fire se po bok těchto titulů zařadí. A pokud nemáte Switch, nezoufejte. Blue Fire totiž bude dostupný i pro PC a bude se hrát skvěle. Stejně ale doporučujeme používat ovladač.“

Popis hry mluví o cestě skrz pusté, rozbořené království Penumbry a objevování skrytých tajemství v téhle dlouho zapomenuté zemi. Prozkoumat bude možné mystické chrámy, kde bude potřeba pořádně si osvojit pohybové dovednosti pro přežití při náročných výzvách, kupříkladu skákání přes smrtící pasti. Spolu s dobrodružstvím hráči objeví další přeživší a splní rozličné úkoly na cestě k vzácnějšímu vybavení.

Blue Fire nabídne prozkoumávání planety Penumbry a variabilních lokací se zástupy nepřátel k poražení. Kdysi bohaté a vzkvétající království je nyní v takovém stavu, v jakém je, přesto ale nabídne spoustu sběratelských předmětů k posbírání, následnému prodání a nakoupení další výbavy. Vylepšení výbavy a odemykání nových schopností je samozřejmostí. Bez něj byste rozličné druhy nepřátel s odlišným bojovým stylem jen těžko překonali.