Společnost Blizzard koupila vývojáře magické battle royale akce Spellbreak ze studia Proletariat. To je v souladu se včerejším oznámením, že na začátku roku 2023 dojde k vypnutí serverů Spellbreaku. Stane se tak po čtyřech letech vývoje. Přitom hra má na Steamu velmi kladné hodnocení od hráčů.

Bostonský tým Proletariat bude začleněn do Blizzardu a všech sto zaměstnanců bude pomáhat s vývojem masivně multiplayerového RPG titulu World of Warcraft a jeho nadcházejícího rozšíření Dragonflight, které vyjde do konce letošního roku.

Bližší informace o transakci nebyly sdíleny.

Prezident Blizzardu, Mike Ybarra, k tomu řekl: „Do popředí všeho, co děláme, stavíme hráče a tvrdě pracujeme na tom, abychom splnili i překonali jejich očekávání. Důležitou součástí péče o naše týmy je zajistit, abychom měli prostředky na tvorbu zážitků, které si naše komunity zamilují, a zároveň dát našim týmům prostor prozkoumat ještě více kreativních možností v rámci jejich projektů.“

„Studio Proletariat se skvěle hodí pro podporu poslání Blizzardu, které spočívá v častějším přinášení vysoce kvalitního obsahu našim hráčům,“ dodal.

„Naší vizí bylo vytvořit svěží, multiplayerovou akční hru s výjimečným pohybem a přizpůsobením tříd, která by hráčům dala možnost popustit uzdu svému vnitřnímu bojovému mágovi,“ uvedlo studio Proletariat v tiskové zprávě.

„Spellbreak byl ambiciózní projekt, v jehož rámci náš tým posunul nové hranice v oblasti designu a vývoje, a jsme nadšeni, že budeme pokračovat v inovacích při vytváření nových titulů v budoucnu.

Všem fanouškům hry Spellbreak po celém světě děkujeme za podporu a oddanost, díky nimž byla hra i komunita tak výjimečná.“

Nová akvizice Blizzardu je zajímavá s ohledem na to, že Microsoft kupuje Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolarů. Dokončení transakce se očekává v nadcházejících měsících, čeká se na chválení Federální obchodní komise a regulačních orgánů EU.

Blizzard nedávno dokončil spojení se studiem Vicarious Visions, které předtím pod taktovkou Activisionu Blizzard vytvořilo Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.