Popularita Demon's Souls a Dark Souls od FromSoftware přiměla vývojáře po celém světě přemýšlet o své podobě náročných her, které odměňují hráče za postup. Vzniklo také několik 2D plošinovek. Jednou z těch neúspěšnějších je gotická akční plošinovka Blasphemous z roku 2019, která bude mít pokračování.

Souhlasím, že oznámení pokračování není velkým překvapením, protože o tom, že vzniká ve studiu The Game Kitchen víme už nějakou dobu. Co je naopak čerstvé, tak jsou první gameplay záběry a důležité informace.

Blasphemous 2 začne bezprostředně po událostech bezplatného přídavku Wounds of Eventide do původní hry. Ponoříte se do nového světa plného záhad a tajemství, v němž je hlavní hrdina uvězněn v nekonečném koloběhu života, smrti a vzkříšení. Nezbývá mu nic jiného než prozkoumat tento svět a odhalit jeho dávno zapomenutá tajemství. V cestě vám stojí hordy groteskních nepřátel a v temnotě číhají mocní bossové, kteří čekají na svou příležitost vrátit vás do hrobu, odkud jste přišli.

Tvůrci lákají na nové způsoby hraní s možností přizpůsobení a vylepšení základní sady dovedností spolu s několika novými unikátními zbraněmi, které na nepřátele vrhají ničivé útoky. Samotný svět se pak hemží novými tajemnými NPC, s nimiž můžete komunikovat; některé vám nabídnou pomoc, jiné o ni požádají a další vás vyšlou na smrtelně nebezpečné mise, abyste získali dávno zapomenuté předměty. Příběhy a mýty, na které narazíte, vám pomohou odhalit nesčetná tajemství hry a umožní vám hlouběji pochopit tento zvláštní nový svět.

Blasphemous 2 vyjde na konci tohoto léta na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. 

Očistěte své herní hříchy: Blasphemous