Po úspěchu Spider-Mana od Insomniac Games a Sony narostl zájem Marvelu o videoherní svět. Společnost má zdá se větší a větší touhu licencovat své značky nejrůznějším studiím. Díky tomu vznikl Marvel's Iron Man VR, méně povedená akční adventura Marvel's Avengers, povedenější Marvel's Guardians of the Galaxy, různé mobilní projekty a chystá se tahovka Marvel's Midnight Suns od autorů série XCOM a od Insomniac Games rovnou Marvel's Spider-Man 2 a Marvel's Wolverine.

V budoucnu se máme setkat i s černým panterem. Na akci Black Panther pro jednoho hráče má pracovat nedávno založené studio společnosti Electronic Arts, které vede Kevin Stephens, bývalý šéf Monolith Productions, kde dohlížel na vývoj Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War.

S informací přišel novinář Jeff Grubb. Podle jeho zdrojů si v EA dali za cíl navázat na úspěch dobře přijaté singleplayerové akční adventury Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawnu. Podrobnosti ale zatím chybí, jelikož je projekt ve velmi raném stádiu vývoje.

Přitom není to poprvé, co je EA spojovaná s Marvelem. Před měsícem o spolupráci hovořil insider Nick Baker. V té době se za vhodného kandidáta považovalo studio EA Motive, jež dokončuje remake hororové akce Dead Space, vyjde 27. 1. na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Příběh údajně začíná tím, že je Black Panther mrtvý a hráč bude plnit různé úkoly ve snaze stát se novým Black Pantherem. Vše se prý bude odehrávat v otevřeném světě.

EA má projekt označovat jako Project Rainier, což může být odvozeno od aktivní sopky Mount Rainier, jež se nachází zhruba 90 kilometrů od Seattlu, kde má sídlit nové studio Stephense. Ten se k EA připojil v květnu minulého roku. V té době bylo potvrzeno, že v novém studiu bude pracovat na nové akční adventuře s otevřeným světem.

Investice Electronic Arts do nového studia byla okomentována slovy, že oblast akčních dobrodružných her je pro vydavatele nesmírně důležitým žánrem.

„Hráči a fanoušci těchto her jsou velmi vášniví a je to také jeden z mých osobních oblíbených žánrů. Nedávno jsme také zaznamenali úspěch s hrou Star Wars Jedi: Fallen Order. Rádi bychom pobavili další fanoušky s podobnými zájmy,“ uvedla Samantha Ryanová, senior viceprezidentka a GM v EA. Když byla prezidentkou Monolithu a později SVP produkce a vývoje ve Warner Bros. Interactive Entertainment, tak se Stephensem spolupracovalo. Má se za to, že právě ona přivedla Stephense do Electronic Arts.

Připomeňme, že v Respawnu chystají pokračování Hvězdných válek, Star Wars Jedi: Survivor dorazí v roce 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.