Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- The Sims 4 je tu s námi už 6 let, přesto tuhle hru hraje měsíčně 10 milionů lidí. Za poslední čtvrtletí jde o nárůst o 33 procent, což je způsobeno také koronavirem Covid-19.

- Čekáte na tradiční letní výprodej na Steamu? Dle všeho by měl proběhnout od 25. 6. do 9. 7. Datum odhalil Pavel Djundik ze Steam Database.

- Dnes v pět hodin odpoledne bude představen Crash Bandicoot 4: It’s About Time. My už ale o něm informace máme a víme také, že vyjde 9. 10. 2020 na PS4 a Xbox One. Více jsme psali zde.

- Pokud čekáte na NHL 21 a jste zklamáni, že hra nebyla součástí prezentace na EA Play Live, tak komunitní manažer vzkazuje, že se datum představení blíží.

- Společnost Focus Home odložila na neurčito konzolové verze Insurgency: Sandstorm. Původně se s PS4 a Xbox One verzemi počítalo 25. 8. Vývojáři ale chtějí portům věnovat více času, aby hru lépe optimalizovali a připravili se také na „vzrušující možnosti“ nadcházející generace konzolí. Původně měly konzolové verze vyjít již v roce 2018, pak byly odloženy na rok 2019, poté na jaro 2020 a začátkem tohoto roku na srpen. Ale ani to už neplatí. Na PC je hra dostupná od prosince 2018.

- EA Sports UFC 4 se nám odhalí během UFC 251, tedy 12. 7.

- Chcete nové informace o titulu Biomutant? Studio Experiment 101 se připravuje a 24. 7. nám v rámci IGN Summer of Gaming ukáže nové gameplay záběry a prozradí nové detaily.

- Předplatné EA Access bude na Steamu spuštěno až během letošního podzimu. Do té doby bude EA na platformu od Valve přidávat své hry. Naposledy tak učinila s hrami Titanfall 2 a The Sims 4.

- Sci-fi thriller Observation vyjde 25. 7. na Xbox One. Titul je od minulého jara dostupný na PS4 a PC.

- Battlefield Bad Company Remaster měl být ve vývoji, ale nyní je u ledu. Tvrdí to Jeff Grubb, novinář z VentureBeat, který už dříve přinesl zajímavé zákulisní drby. Podle jeho názoru se nový Battlefield bude odehrávat v moderní době a letos si máme zahrát Mass Effect Trilogy Remaster a BioWare se nadále soustředí na Anthem 2.0 a Dragon Age 4.

- PS4 a Xbox One verze Two Point Hospital obdržely aktualizaci. Ta přidala Sandbox Mode, v němž hráči mohou navrhnout a řídit nemocniční komplexy bez omezení a s neomezenými finančními prostředky.