V dnešním Stručně jsem vás informoval, že oznámení nového dobrodružství Crashe Bandicoota je na spadnutí. Activision redakci amerického webu IGN poslal tajemné puzzle. Podobnou strategii vydavatel zvolit u Spyro Reignited Trilogy i Crash Team Racing Nitro Fueled. My už nyní víme, že nová hra se jmenuje Crash Bandicoot 4: It's About Time a podle tchaj-wanské ratingové agentury vyjde na PlayStation 4 a Xbox One s tím, že na krabičce Xboxu je uváděn i Xbox Series X. Vývoj má mít na starost studio Toys for Bob, které nám v roce 2018 přineslo Spyro Reignited Trilogy a vypomáhalo s Crash Bandicoot N. Sane Trilogy.

To ale není vše. V rámci ratingu unikl i krátký popisek hry, který prozrazuje, že se podíváme zpátky do roku 1998. Titul tak naváže na Crash Bandicoot: Warped, což je třetí díl Crashe z roku 1998 od Naughty Dog. Více o příběhu pod obrázkem.

V It's About Time má Crash relaxovat v roce 1998 a prozkoumávat svůj ostrov. Pak ale v jeskyni najde tajemnou masku Lani-Loni. Maska je jednou z kvantových masek a zřejmě zná Aku-Aku, masku a kamaráda Crashe. Návrat kvantových masek zapříčiní kvantové trhliny poblíž našich hrdinů, kteří se rozhodnou odvážně projít různými časy a dimenzemi, aby zastavili kohokoli, kdo je za to zodpovědný.

Podle jiných náznaků by k oficiálnímu oznámení mělo dojít v pondělí v pět hodin odpoledne našeho času v rámci Summer Game Festivalu.

Zajímavá je jedna věc, jak už několik dnů víme, tak studio Insomniac Games pro PlayStation 5 chystá plošinovku Ratchet & Clank: Rift Apart, ve které také budeme cestovat mezi různými dimenzemi. Hra má nabídnout napínavý příběh v opravdu překrásných lokalitách a boj s nástrahami v prapodivných světech. Ty zahrnují prehistorický svět dinosaurů, futuristické město či moře pirátů. Hrát budeme nejen za Ratcheta a Clanka, ale také za novou postavu něžného pohlaví a rasy Lombax.