Jak bylo avizováno, tak se také stalo. Moderátor Geoff Keighley prostřednictvím přímého přenosu nabídnul první pořádný pohled na The Wolf Among Us 2 od nové sestavy studia Telltale Games, s nímž spolupracuje tvůrčí tým ze studia AdHoc. Konečně tak můžeme s jistotou říct, že se Bigby Wolf opravdu vrací. A nejen on, i když si na ten návrat budeme muset ještě nějakou dobu počkat.

Příběh The Wolf Among Us 2 začíná šest měsíců po událostech konce první sezóny od původních tvůrců z Telltale Games, která vycházela po epizodách v letech 2013 a 2014. Znovu se vžijeme do role Bigbyho Wolfa, který už však není šerif Fabletownu. Vůdčí, organizační a administrativní povinnosti má nyní na triku Snow White (Sněhurka), a tak se Bigby vrhnul na dráhu detektiva, přičemž mezi oběma postavami má docházet k určitým konfliktům, vzešlým z jejich nového pracovního vztahu. Z první sezóny se vrátí také Bufkin a další známé postavy, samozřejmě ale dojde i na nové figury, třeba na vyšetřovatelku newyorkské policie. Další postavy lze vidět v prvním traileru.

Tvůrci z Telltale Games, kteří počínaje rokem 2019 převzali otěže vývoje po uzavření originálního studia o rok dříve, vyměnili proprietární engine Telltale Tool za osvědčený Unreal Engine, takže se můžeme těšit na pokročilejší vizuální a technickou stránku. A i když má dojít k určitým novinkám v oblasti hratelnosti, vývojáři chtějí být stále věrní kořenům série i samotného studia.

Dobrou zprávou je, že Bigbyho opět namluví Adam Harrington, který se postaral o hlas hlavního hrdiny už v originálním The Wolf Among Us. Vrací se také Erin Yvette jako Snow White. S oběma zjevně strávíme víc než dost času napříč pěti epizodami, takže i The Wolf Among Us 2 bude epizodická hra. Jednotlivé části Bigbyho nového příběhu vyjdou postupně podobně jako za starých časů, ne naráz, jak je v dnešní době zvykem v případě ostatních epizodických titulů.

Může nás však těšit plán tvůrců vydat první epizodu, na níž se zaměřuje i trailer, až v okamžiku, kdy bude celá hra hotová. To má zajistit pravidelné vydávání všech pěti epizod. Za zmínku ještě stojí, že v tvůrčím týmu najdeme původního vedoucího scenáristu a hudebního skladatele, stejně jako kreativní a herní ředitele z dob vývoje první sezóny The Wolf Among Us. Znovu jsme se také dočkali ujištění, že na The Expanse: A Telltale Series, dalším projektu stávajícího studia Telltale Games, pracuje samostatný tým, který autory pokračování The Wolf Among Us nijak neovlivňuje.

Špatnou zprávou naopak může být, že na PC bude The Wolf Among Us 2 exkluzivitou pro Epic Games Store, takže ani v následujících letech se tohoto typu exkluzivity zjevně nezbavíme. Kromě PC však bude hra k dostání také ve verzích pro konzole Xbox Series X|S, Xbox One, PS4 a PS5, a to někdy v průběhu roku 2023.