V nadcházejících letech bude větší výběr fotbalových her. K velikánům v podobě EA Sports FC a eFootball se přidá dosud neoznámená hra s licencí FIFA (prý od 2K Sports) a další dva bezplatné tituly. Jedním z nich je UFL. Jeho autoři ze studia Strikerz teď zvou hráče do veřejné bety, která proběhne za několik dnů.

Veřejná beta UFL bude dostupná od 7. do 9. 6. pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Časy budou ještě upřesněny. Už nyní by ale měla být možnost si betu předběžně stáhnout z PlayStation Store a Xbox Store.

Generální ředitel Eugene Nashilov se netají ambicemi. Se svým týmem chce nabídnout vzrušující fotbalovou simulaci, kde vyniknou především schopnosti hráčů, a to i přes free-to-play se zřejmou přítomností mikrotransakcí a in-game nákupů. Z toho důvodu hru nazývají fair-to-play.

„Jsme fotbaloví fanoušci a vášniví hráči – fotbalové videohry hrajeme už léta a přesně víme, co lidé chtějí v simulaci vidět. Chceme od základu přetvořit fotbalové videohry a nabídnout hráčům po celém světě revoluční, vzrušující a poctivý herní zážitek,“ tvrdí Nashilov.

„Ve Strikerz Inc. si velmi vážíme toho, co bylo v průběhu let ve fotbalových hrách vytvořeno. Zároveň však cítíme, že komunita touží po změně. Naším cílem s UFL je vytvořit hru, která bude odolná vůči problémům, jež blokují pokrok v tomto žánru,“ dodal.

UFL je ve vývoji pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi se dříve mluvilo, ale oficiálně zmíněna není.