Je to už několik měsíců, co se v obchodě Google Play v některých regionech velmi krátce objevila hra The Elder Scrolls: Castles od Bethesdy Softworks. Tou dobou se ale tvůrci neobtěžovali s formálním oznámením, což se na poli mobilních titulů občas stává. Třeba o Mighty DOOMu, předchozí mobilní hře od Bethesdy, vydavatel začal veřejně mluvit až řadu měsíců poté, co se o projektu fanoušci poprvé dozvěděli. Tentokrát ale na tak dlouhou prodlevu nedošlo. Existence The Elder Scrolls: Castles je tedy nyní oficiálně skutečností.

Na webu hry toho zatím moc nenajdete, za zmínku stojí snad jen odkaz na App Store a obchod Google Play, v němž je už nyní k dispozici možnost předběžné registrace. Na Twitteru však Bethesda láká na novinku od autorů veleúspěšného Falloutu Shelter z roku 2015, která má být ve vývoji už pár let. Nyní je tudíž jisté, že pod projektem je podepsaný tvůrčí celek Bethesda Game Studios, v jehož portfoliu najdeme téměř celou ságu The Elder Scrolls, většinu novějších Falloutů a sci-fi RPG Starfield. Lze ovšem předpokládat, že na Castles pracuje samostatný tým, tedy že se pokračující podpoře Starfieldu a Falloutu 76 či ranému vývoji The Elder Scrolls VI věnují jinde ve studiu.

V The Elder Scrolls: Castles každopádně hráči dostanou možnost vybudovat svůj vlastní hrad a celou dynastii. Zajímavé je, že každý den ve skutečném světě znamená rok v herním světě. Takže lze při hraní sledovat narození i úmrtí občanů, stejně jako změnu nebo zradu vladařů. Více informací, které se od loňského září/septembra v zásadě nezměnily, najdete v našem předchozím článku.

Pokud si chcete The Elder Scrolls: Castles zkusit, zatím máte bohužel smůlu. Tedy pokud tohle náhodou nečte někdo, kdo aktuálně žije na Filipínách. Filipíny jsou aktuálně jediným regionem, v němž je hra už teď k dostání v rámci tzv. soft launche, jehož prostřednictvím chtějí autoři sbírat zpětnou vazbu a provádět změny před globálním vydáním. V následujících měsících se má nová mobilní hra od Bethesdy zpřístupnit hráčům v dalších zemích a regionech. Tak snad nás čeká něco zajímavějšího než nepříliš oblíbené The Elder Scrolls: Blades.