Společnost Bethesda Softworks pro mobily a tablety s operačními systémy iOS a Android připravila hry Fallout Shelter a The Elder Scrolls: Blades, které se u hráči staly oblíbenými. To pravděpodobně Bethesdu vedlo k tomu, že v rámci své mateřské firmy ZeniMax Media koupila kanadské studio Alpha Dog Games, které se specializuje na mobilní hry, vytvořilo například Wraithborne a MonstroCity: Rampage.

Todd Vaughn, senior viceprezident pro vývoj her u Bethesdy, k akvizici uvedl, že jsou ohromeny týmem Alpha Dog, který se zavazuje ke kvalitě a má velké zkušenosti s vývojem mobilních her. Cena ale zveřejněna nebyla.

Připomeňme, že v červnu letošního roku na E3 oznámila Bethesda další mobilní hru, prostřednictvím iOS a Androidu se vrátí kdysi oblíbený Commander Keen. I když fanoušci z toho návratu radost moc nemají, raději by plnohodnotný díl pro velké platformy.

ZeniMax Media se skládá z firem Arkane Studios, Bethesda Game Studios, id Software, MachineGames, Tango Gameworks a ZeniMax Online Studios.