Behind the Sims je nyní už pravidelný novinkový servis, který probíhá každého čtvrt roku. Tvůrci her se značkou The Sims se tak snaží hráčům nastínit novinky, případně doplnit informace o nadcházejících dodatcích, aktualizacích a také pokrok ve vývoji projektu Rene, který je kódovým označením pro pátý díl The Sims.

THE SIMS 4 KOŇSKÝ RANČ

Nedávno jsme psali o novém přídavku, který se bude týkat koní. Tvůrci se ve videu rozpovídali o tvorbě animací, zvukových efektů nebo o záludnostech které přinášelo animování zvířat jako jsou koně, aby byly co nejvěrnější svým živých předlohám a zároveň zapadly do stylu The Sims 4.

Mluvilo se také o pobytu vývojářů na koňské farmě, která měla sloužit k osvětě a přiblížení života na takovém ranči, aby mohli své zážitky přenést do hry a přinést tak hráčům co nejvěrnější chování a modely. Mimo jiné jsme se dozvěděli datum vydání gameplay traileru, který budeme moci zhlédnout 6. 7. 2023.

KITY, PRO KTERÉ HLASOVALA KOMUNITA

Už je to několik týdnů, co měla komunita možnost hlasovat o tématech nadcházejících kitů. Na výběr bylo z duhového, nebo gotického oblečení a ze stavebních kitů jsme vybírali mezi středověkým hradem a supermoderním sci-fi stylem. Moderátorka prozradila vítěze těchto hlasování, jimiž jsou gotický styl oblečení a středověký hrad. Těchto kitů se prý dočkáme v příštím roce.

THE SIMS MOBILE A FREEPLAY 

Neopomnělo se ani na mobilní zástupce této série, které se stále rozvíjí dál a v brzké době obdrží aktualizaci s novým rozšiřujícím obsahem.

The Sims Mobile je tu již mnoho let, ale stále se drží oblibě mezi spoustou mobilních hráčů. Vývojáři prozradili, že se v brzké době můžou hráči těšit na nový plážový pozemek a několik objektů související s letním obdobím, jako je třeba vodní skútr, skluzavka, houpací síť a další.

The Sims Freeplay je novějším titulem pro mobilní zařízení a také neustává v rozšiřování nových funkcí. Tou nejnovější budou lázně a s nimi spojená nová kariéra, kterou bude moci vámi vybraný simík vykonávat. S lázněmi se samozřejmě pojí i relaxace a přesně ta bude čekat na každého který bude potřebovat nějakou tu péči po těžkém dni. A možná přiletí i vrtulník (případně připluje jachta).

PROJECT RENE NEBOLI THE SIMS 5

Nebyl by to Behind the Sims bez informací o nadcházejícím díle série, na který spousta hráčů (ne)trpělivě čeká. Tvůrci se zde rozpovídali o snaze zaměřit se na sociální život simíků a celkově živější prostředí a chování virtuálních postaviček.

Ukázali prototypy scén, na kterých se poté odehrávaly různé animace při interakci simíků v multitaskingu a špatném rozpoložení jednoho z nich. Nic z toho nejsou finální záběry a rozhodně z toho nelze soudit, jak bude hra ve výsledku vypadat.

Viděli jsme také malou ukázku simulace ulice v novém díle, kde simíky prozatím nahradily barevné fazolky, aby autoři ukázali, jak si představují živější sousedství. Můžeme tedy jen doufat, že výsledné animace budou dotaženy k dokonalosti ku spokojenosti tvůrců i hráčů.

Přislíbena byla i snaha o vysoké možnosti upravitelnosti simíků a příklad byl uveden na vlasech, kde ukázali nastavení překrytí barev, výšku ombre i sekundární barvu a její intenzitu. Něco podobného jsme viděli již v minulých ukázkách v režimu stavby.

Byla vyjádřena také snaha týmu zapracovat na lepším a hezčím osvětlení hry celkově s využitím nejnovějších technologií, aby hra vypadala ve výsledku co nejlépe jak na PC verzi, tak na mobilních zařízeních. Nutno znovu podotknout, že vše co je ve videu vidět, je stále ve velmi brzkém vývoji a nelze z toho tedy usuzovat finální zpracování hry.

Co říkáte na nové informace ohledně The Sims 5? Těšíte se na vydání? Na kdy typujete datum vydání? Napište nám do komentářů, co se vám na nejnovějším Behind the Sims líbilo a co naopak ne.