Během jara dojde k oznámení nového Battlefieldu, který vyjde do konce letošního roku. Společnost Electronic Arts tvrdí, že Battlefield 6 využívá plnou sílu nové generace konzolí a počítačů, aby nabídl masivní a pohlcující bitvy, a to s větším počtu hráčů než kdy dříve. Vše se má odehrávat na mapách s nevídanou velikostí.

Na střípky oficiálních informací navázal insider Tom Henderson, jenž pravidelně přináší detaily o Call of Duty a Battlefieldu - dříve mimo jiné odhalil, že šestý Battlefield bude silně inspirován třetím dílem. Podle jeho zdrojů se máme těšit na výrazně vylepšený systém destrukce. Ten má hráčům umožnit zničit většinu budov na mapě (včetně mrakodrapů), s výjimkou těch, které souvisejí se současnými bojovými cíli. Vylepšenému systému se má přezdívat levoluce na steroidech – Levolution se jmenuje systém destrukce z Battlefieldu 4.

Přečtěte si také: Vývoj nového Battlefieldu jde lépe než podle plánu

Podle Hendersona má být určitá část multiplayeru zdarma. Pravděpodobně půjde o battle royale režim, stejně jako to má Call of Duty s Warzone. EA DICE údajně nabídnou cross-play mezi PC, PS5 a Xbox Series X/S. Pokud se Battlefield 6 dostane také na starou generaci konzolí, tak by měl cross-play také fungovat.

Squads se mají vrátit a k dispozici mají být opět třídy Assault, Engineer, Support a Recon. Battlefield 6 má mít také battle pass sezóny. Každá sezóna má trvat přibližně 8 až 10 týdnů.