Úniky okolo stále neoznámeného nového Battlefieldu pokračují. Společnost Electronic Arts už dříve potvrdila nový díl first-person střílečky od studia DICE na podzim letošního roku pro novou generaci konzolí a PC. Několik měsíců se hojně spekuluje o zasazení, multiplayeru i dalších důležitých detailech. S dalšími takovými přichází známý insider Tom Henderson podporovaný Jeffem Grubbem z magazínu VentureBeat.

Henderson, jenž má zablokovaný účet na Twitteru, nově prozradil, že Battlefield 6 se má jmenovat jednoduše Battlefield a přinést revoluční příběhovou kampaň. Ta má probíhat víceméně v moderní době. Přesunout se máme o 10 let do budoucnosti a být součástí konfliktu dvou supervelmocí: Spojených států amerických a Ruska. Během hry budeme využívat vojenské vybavení, s kterým v současné době armáda teprve experimentuje. Jedná se například o vojenské roboty, drony a tryskové batohy. Krom toho dojde na klasické zbraně a obvyklé tanky a vrtulníky.

Přečtěte si také: EA připravují golf nové generace na enginu Battlefieldu

V čem bude kampaň revoluční? Vývojáři měli vytvořit tým specialistů, kterému budete velet a vyberete si, za kterou supervelmoc budete bojovat. Henderson dokonce mluví o možnosti manévrovat mezi USA a Ruskem a plnit rozkazy pro obě strany. To má hra nechat na vás a vy si máte pamatovat, že váš tým specialistů má být pro ně cenným přínosem. Příběhový mód má navíc podporovat kooperaci, abyste si mohli zahrát s kamarádem. Jiní insideři mluvili o Kazachstánu jako hlavním bojišti příběhové kampaně.

Insider promluvil také o multiplayeru. Ten mají tvůrci označovat jako „Battlefield 3/4 na steroidech“. Chybět nemá battle royale režim, jenž nebude souviset s Firestormem v Battlefield 5. Součástí mají být čtyři třídy vojáků s různými výhodami a schopnosti podobnými výhodám v Call of Duty a gadgety známé z předchozích dílů. Multiplayer má podporovat až 128 hráčů.

Co se destrukce týče, tak se v DICE měli zaměřit na ničení prostředí v menším měřítku. Zejména na efektivní destrukci po výbuchu granátu. Přitom ale hra nemá postrádat okamžiky, kdy zničíme celé budovy. Tento systém má být méně skriptovaný.

Další neoficiální informace se šíří internetem už delší dobu. Zmiňují, že nový Battlefield má být jakýmsi centrem s přístupem k různým vojenským obdobím s odlišným typem vybavení, včetně historie. Díky tomu se mají do multiplayeru dostat starší a u fanoušků oblíbené mapy série Battlefield. Některé módy mají být zaměřeny na konkrétní historické události, zatímco v jiných se mají míchat různé prvky, například boj s moderním tankem M1 Abrams se stroji z druhé světové války.

K oficiálnímu představení Battlefieldu má dojít v květnu/máji. Jako první máme vidět filmový trailer bez gameplay záběru a ukázek z multiplayeru. Má se podobat stylu, jakým byl představen Battlefield 5.