Trine 4: The Nightmare Prince nabídne české titulky ve všech verzích, tedy na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintendu Switch, zjistila facebooková stránka Čeština ve videohrách.

Původní zpráva

Dnes mám dobrou zprávu pro všechny hráče, kteří rádi hrají hry s českou lokalizací. Připravovaná 2,5D puzzle plošinovka Trine 4: The Nightmare Prince bude mít české titulky. Potvrzeny jsou pro Windows a PlayStation 4 verze, jak informuje facebooová stránka Čeština ve videohrách – PC verze má lokalizaci uvedenou na Steam. U Xbox One nevíme, zda překlad bude přítomen, respektive, zda ho bude možné zapnout, když konzole od Microsoftu nemá české rozhraní. Stejně tak není jistá lokalizace u Switche.

V Trine 4 se setkáte se známými hrdiny. Amadeus, Pontius a Zoya vyslyší Astral Academy a rozhodnou se zachránit prince Seliuse, jehož intenzivní temné noční můry začaly měnit jeho svět a způsobují velké problémy. Hra nabídne zajímavá a pestrá prostředí, dynamické hádanky založené na fyzice, epické bitvy s bossy, nové dovednosti hrdinů, pulzující krajiny a líbivý soundtrack od skladatele hudby pro první až třetí díl Trine.

„Princ Selius trpí intenzivně temnými sny a díky jeho magickým talentům se monstrózní noční můry dostanou do reality a způsobí zmatek v probouzejícím se světě. Amadeus, Pontius a Zoya musí najít  prince a vyřešit zoufalou situaci dříve, než bude svět pohlcen stíny z princových nočních můr,“ popisují příběh vývojáři.

Trine 4 doporučujeme hrát s dalšími hráči. Když budete sami, musíte hrdiny střídat, abyste vyřešili různé hádanky. Proto je kooperace, ať už lokální nebo online, mnohem zábavnější. Jak si sami můžete všimnout, tvůrci se po experimentu s 3D světem v Trine 3 vracejí k 2,D rozměru. Hrát tedy budete z boku, ale budete moci chodit nejen do stran, nýbrž i dopředu a dozadu.

Součástí hry bude lokální a online multiplayer pro 4 hráče, ale nejzajímavější jsou určitě dynamické hádanky. Ty budete řešit za pomoci ohně, světla, větru, magnetu a elektřiny. Výzev má být připravena celá řada a těšit se můžete i na souboje s novým bojovým systémem. Tak se mrkněte na nové gameplay záběry, ať víte, co vás 8. října 2019 na PC, PlayStationu 4, Xboxu One a Nintenda Switch čeká.