Ubisoft láká na připravované Assassin's Creed Shadows zasazené do zajímavého feudálního Japonska. Máme tady téměř šestiminutové video zaměřená na dva odlišné hrdiny s jinými styly hraní.

Samuraj Yasuke a shinobi Naoe jsou jedineční protagonisté se silnými a slabými stránkami, které mají vliv na hratelnost. Yasuke má na sobě těžkou zbroj a celkově jeho mohutné tělo mu znesnadňuje pohyb. Je tak zajímavé sledovat, jak Yasuke neohrabaně skáče do sena ze střechy. Naopak Naoe se v parkouru vyžívá a libuje si v tichém pohybu, zatímco samuraj je skvělý v boji. Rychlost a hbitost na jedné straně a síla a odolnost na straně druhé.

Naoe přináší klasický zážitek z Assassin's Creed okořenění o spoustu věcí, které z ní dělají nejlepšího asasína všech dob, tvrdí Ubisoft. Naoe je extrémně rychlá, efektivní a akrobatická. Také se může plazit po břiše, aby obešla protivníky, případně je překvapila zezadu. S Naoe si budete užívat zejména noc, kdy se může plížit stíny. Na ty pozor, aby se neprozradila. Cílem tvůrců bylo, abychom díky shinobi pocítili, že jsme predátorem. Můžeme rozbít světlo, zmizet ve stínu a houpat se ze střechy na středu díky háku. Pochopitelně je vyzbrojena skrytou čepelí.

To Yasuke je brutální, velmi silný a nezalekne se většího množství nepřátel. Dokáže prorazit vyztužené dveře a zvedat a přemisťovat těžké předměty, které Naoe neunese. Je také chytrý.

Každý z nich má samostatný strom dovedností a jedinečné zbraně. Během hry budeme mít možnost si vybrat jednoho, nebo druhého. I když budou existovat mise určené pouze pro jednoho z nich.

Shinobi Naoe Fujibayashi je fiktivní dcera legendárního vůdce ninjů klanu Iga. Až do příběhu v Assassin's Creed Shadows byla před mnoha hrůzami války, které se odehrávaly v jiných částech Japonska, docela chráněna. Tohle je tedy její první zkušenost, což na ní bude mít velký dopad.

Yasuke je historická postava, o které toho víme velmi málo. Vedou se výživné debaty, zda černý samuraj opravdu existoval. Výsledkem je fiktivní historický příběh. Ten se točí kolem afrického samuraje a japonské shinobi.

Assassin’s Creed Shadows vyjde 15. 11. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.