První velkou novinkou druhého roku Borderlands 3 bude multiplayerový režim Arms Race. Šéf Gearbox Software, Randy Pitchford, ho přirovnává k úplně nové hře. Režim není propojen s hlavní kampaní a může fungovat zcela samostatně.

Cílem vývojářů je přinést v Arms Race závody ve zbrojení. Arzenál zbraní má být hodně důležitý, stejně tak prostředí, které bude velmi specifické. Pokud vám to připomíná battle royale, tak nemáte mít strach. Nic takového nás nečeká, ujistil kreativní ředitel Graeme Timmins.

Přečtěte si také: Borderlands 3 se dočká další placené aktualizace

Pitchford ještě varuje, že Arms Race nemusí být pro každého. Šéf studia si je vědom toho, že mohou ztratit fanoušky prahnoucí po příběhové střílečce. O tom totiž tenhle zážitek nebude. Místo příběhu se soustředí na loot, zkušenosti a boj s různorodými zbraněmi a výbavou. Podle Pitchford se mohou otočit někteří příznivci Call of Duty, a dokonce i fanoušci battle royale.

To je bohužel vše, co v současné době o Arms Race víme. Představitelé Gearbox Software jsou z nového režimu hodně nadšeni, prý by o něm dokázali mluvit hodiny, ale nemohou. Více nám prozradí do konce měsíce, kdy dojde na představení druhé sezóny této komiksové střílečky, která je dostupná na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One.