Ubisoft se pochlubil novým dílem oblíbené budovatelské série Anno. Dnes na Ubisoft Forward oznámil Anno 117: Pax Romana, které nás v roce 2025 zavede do starověké Římské říše. Hra byla potvrzena pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Zatím máme k dispozici jen krátký teaser trailer avizující příchod nového guvernéra, jenž bude mít na starost provincie Albion a Latium. Právě na našich rozhodnutích bude záležet, budeme budovat, obchodovat a rozšiřovat Římskou říši. Bude pouze na vás, zda se více zaměříme na Latium, tedy oblast kolem samotného Říma, nebo keltskou zemi Albion. Je více než jasné, že pocítíme následky našich rozhodnutích.

Albion je popisován jako země plná tajemství, kde žádný civilizovaný Říman nechce být, zatímco v Latium se budeme cítit jako v Římě. Jde o odlišné země, ale nakonec je budeme moci spojit dohromady pod jednu vlajku.

„Anno 117: Pax Romana si klade za cíl být největší a nejdetailnější simulací Říma,“ stojí v popisu, který dále láká na správu úplně všeho, včetně akvaduktů i fiktivních námořních bitev. „Záleží jen na vás, zda budete šířit římskou kulturu, nebo přijmete keltské tradice,“ dodávají vývojáři s tím, že chtějí vyprávět nevyprávěný příběh o tom, jak se vládlo římským provinciím.

Bohužel, na záběry z hraní si musíme ještě počkat.

Více aktuálních novinek ze Summer Game Festu, včetně Ubisoft Forward, najdete tady.