Microsoft odstartuje rok 2024 prezentací Developer_Direct, kde ukáže hned čtyři zajímavé hry. Pozadu dle všeho nezůstane ani Sony. Japonská společnost se má připravovat na první letošní State of Play.

State of Play má proběhnout v příštích několika týdnech. Alespoň v tomto období show očekává novinář Jeff Grubb. Ten má občas pravdu, jindy mu jeho „předpovědi“ úplně nevyjdou. Na druhou stranu, v loňském roce se State of Play konala v únoru a přinesla přehled herních novinek roku a PlayStation VR2. 

Fanoušci PlayStationu už dlouho volají po informacích o tom, na čem týmy PlayStation Studios pracují. Sony by se na State of Play mohla věnovat Final Fantasy VII Rebirth (PS5), Helldivers 2(PS5, PC), The Last of Us Part II Remastered(PS5), Stellar Blade (PS5, PC), Rise of the Ronin (PS5), Concord (PS5, PC), Metal Gear Solid Delta: Snake Eater nebo remake Silent Hill 2. Alespoň tyhle tituly zmiňovala v nedávném seznamu. Ten na otázku hráčů neodpověděl, protože first-party hrami jsou remake druhého dílu The Last of Us a live service střílečka Concord.

U konkurence to vypadá, že letos vydá Senua’s Saga: Hellblade 2, Avowed, Indiana Jones od Machine Games a Ara: History Untold.