Notorická strategická sága Sid Meier's Civilisation má novou ambiciózní konkurenci. Budovatelský titul Ara: History Untold se snaží opět zaujmout možnostmi objevovat svět, navazovat diplomatické vztahy s dalšími národy a obsazovat nepřátelská území. Přitom se snaží nalákat na myšlenku „příběh bude takový, jaký si ho uděláš“ neboli fakt, že existuje nekonečno možností.

Ara: History Untold se předvádí v novém traileru, který vás vrací z vyspělého města zpět do minulosti, ze které se ke všem divům současnosti musíte znovu vypracovat. Ukazují se jednotlivé herní mechaniky od výzkumu nových technologií a budovatelských dovedností až po možnost vyhlásit válku.

Podobně jako v Civilizaci si budete moct zvolit svého vůdce, přičemž každý jednotlivec ze zdánlivě obsáhlého seznamu se pyšní jinými přednostmi. Znovu tedy bude jen na vás, abyste se vydali cestou, která vám vyhovuje.

„V každém tahu se akce a volby každého národa řeší současně, což vede k napětí, očekávání, jedinečným výsledkům a překvapivým zvratům v klasické tahové hře. Osud vašich lidí bude záviset na vašich rozhodnutích a vaší schopnosti předvídat další kroky protivníka, což prověří vaše vůdcovské schopnosti,“ stojí v popisu hry.

Ara: History Untold dorazí někdy v roce 2024, a to pro PC. Hned od prvního dne bude také součástí PC Game Passu.