Pokud máte v kalendáři poznamenáno, že Suicide Squad: Kill the Justice League vyjde 26. 5. letošního roku, tak tenhle termín škrtněte a běžte si koupit kalendář na rok 2024. Videoherní Sebevražedný oddíl od Rocksteady Studios je totiž oficiálně odložen a vyjde až 2. 2. 2024.

„Učinili jsme obtížné, ale nezbytné rozhodnutí vzít si více času k práci na to, aby hra byla pro hráče co nejkvalitnějším zážitkem,“ uvedli tvůrci v prohlášení.

„Děkujeme naší úžasné komunitě za trvalou podporu, trpělivost a pochopení. V nadcházejících měsících se s vámi podělíme o mnoho dalších informací a těšíme se, že se v Metropolis uvidíme příští rok.“

Odklad na rok 2024 není zas takovým překvapením. Už začátkem března se objevovaly neoficiální informace o tom, že vývojáři potřebují více času na doladění hry. Vše prý mělo vzniknout po velké kritice gameplay záběrů na únorovém State of Play od PlayStationu.

Jak teď správně poukazuje novinář Jason Schreier, tak nespokojené reakce hráčů směřovaly na povahu hry, kterou za 9 měsíců těžko předěláte (battle pass, live service). Naopak, v Rocksteady si za svým konceptem dle všeho stojí a čas navíc hodlají využívat k doladění. To může znamenat spoustu věcí: od optimalizace výkonu přes úpravy vyvážení až po opravy chyb a stabilitu serverů.

Přitom vydání této akční adventury bylo původně stanoveno na rok 2022, než bylo přesunuto na jaro 2023. Nemluvě o tom, že poslední velkou hrou od Rocksteady Studios je Batman: Arkham Knight z roku 2015. Pak vznikl jen Batman: Arkham VR v roce 2016. To je dlouhá doba na vývoj titulu, o který zas takový zájem není.

Suicide Squad: Kill the Justice League hráče na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S zavede do Metropolis. Příběh se soustředí na Task Force X, alias Sebevražedný oddíl, který je nasazen, aby zastavil Ligu spravedlnosti poté, co ji ovládne Brainiac. Je to současně poslední hra, ve které uslyšíme hlas zesnulého herce Kevina Conroyev roli Batmana.

Gameplay trailer zaměřený na kooperaci