Pokud se chystáte na Gamescom 2024, případně se těšíte na tiskové konference, tak jako fanoušci PlayStationu pravděpodobně ostrouháte stejně jako v loňském roce a rok předtím. Naposledy se Sony na veletrhu v Kolíně nad Rýnem objevila v roce 2019.

Sony neúčast na německém veletrhu potvrdila redakci GamingBolt. S ohledem na historii to není takový šok. I když já osobně jsem letos PlayStation na Gamescomu čekal s ohledem na chystané hry Concord (multiplayerová akce vyjde 23. 8. na PS5 a PC), Astro Bot (velká akční plošinovka vyjde 6. 9. na PS5) a Lego Horizon Adventure (kooperativní dobrodružství vyjde koncem roku na PS5, PC a Switch).

Fanoušci PlayStationu nadále čekají na pořádnou show. V květnu se uskutečnila State of Play. Přehlídka nadcházejících her byla přijata vlažně. Zejména kvůli gameplay záběrům z Concordu.

Abychom to měli kompletní, tak na Gamescomu 2024, který se uskuteční od 21. do 25. srpna/augusta, bude chybět také Nintendo. To se totiž soustředí na nástupce Switche, který ještě nebyl oznámen.

To máme už dva výrobce konzolí, co v Kolíně nad Rýnem nebudou. Naopak Xbox má mít velké plány a svou přítomnost potvrdila THQ Nordic. Vydavatel remaku Gothic nebo Titan Quest II bude mít už začátkem srpna prezentaci (2. 8. v osm večer). Na veletrh potom doveze demoverze.