Odklady jsou v herním průmyslu běžná věc, v případě survival hororu Alan Wake 2 od finského studia Remedy jsme ale měli tak nějak pocit, že v tomto případě posun data vydání nehrozí. Přesto se tak stalo, naštěstí ale není třeba zděšením popadat dech a chodit k doktorovi s podezřením na infarkt. Odklad sice nastal, ale je v podstatě zanedbatelný.

Alan Wake 2 měl původně vyjít 17. října/októbra 2023, nově ale tvůrci z Remedy na Twitteru (ne, nebudeme tomu říkat X) oznámili, že hra nakonec vyjde 27. října/októbra 2023. Jedná se tedy o odklad o pouhých 10 dnů.

Asi nejzajímavější na celé věci je ale důvod tohoto drobného zdržení. Vývojáři obvykle omlouvají odklady potřebou mít více času na doladění herního zážitku, optimalizaci a další nezbytnosti herního vývoje. Přičemž speciálně v PC prostoru jsme v posledních měsících mnohokrát zažili případy, kdy hra, která byla odložena z technických důvodů, stejně nakonec vyšla v nedopečeném stavu. Ale vývojáři z Remedy? Ti si podle svých slov uvědomují, že říjen bude velmi nabitý měsíc, a tak doufají, že takto umožní hráčům užít si jejich oblíbené hry, než se vrhnou zpět do Bright Falls a Temného místa.

Nyní tedy platí, že Alan Wake 2 vyjde 27. října/októbra 2023 ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5, a to pouze digitálně. Na PC i na konzolích hru stále vydává Epic Games Publishing.