víme, že chystaný survival horor Alan Wake 2 od finského studia Remedy po vydání rozšíří dvě placené DLC nazvané Night Springs a Lake House. S jistotou budou součástí Expansion Passu a obsahu Deluxe edice, pravděpodobně je ale bude možné zakoupit i zvlášť. To ale není všechno, čím bude druhý Alan Wake obohacen.

Kreativní ředitel a scenárista Remedy Sam Lake během přednášky na akci EGX 2023 prohlásil, že vývojáři počítají i s vydáním bezplatných přídavků, které si budou moci zdarma stáhnout všichni majitelé základní hry. Lake přitom očekává, že více informací o těchto dodatcích dostaneme krátce poté, co se Alan Wake 2 objeví na trhu.

Bohužel nevíme, co mohou bezplatné DLC přesně nabídnout, Sam Lake ale prohlásil, že mají být dost významné. Fanoušci tak mohou začít s pěkně divokými spekulacemi. V každém případě to vypadá, že i s dodatečnou podporou přímého pokračování kultovního akčního thrilleru z roku 2010 to Remedy myslí docela vážně.

Alan Wake 2 vyjde 27. října/októbra 2023 ve verzi pro PC (Epic Games Store), Xbox Series X|S a PlayStation 5, a to pouze digitálně.