Activision Blizzard čelí dalšímu obvinění. Penzijní fond newyorských hasičů, policistů a učitelů a penzijní font zaměstnanců města New York, které vlastní akcie vydavatele Call of Duty nebo World of Warcraftu, žalují společnost a obviňují jejího generálního ředitele. Bobby Kotick údajně prodal firmu Microsoftu, aby se vyhnul problémům.

Žaloba přistála na stole státního soudu v Delaweru. A má za cíl donutit Activision Blizzard, aby zveřejnil interní dokumenty z konce roku 2021. Ty mají objasnit, kolik toho Kotick a další členové představenstva věděli o problémech zaměstnanců, včetně případů obtěžování.

Otřesné pracovní podmínky měly negativní dopad na hodnotu společnosti a poškodily investory. Fondy si myslí, že Bobby Kotick, jenž nese zodpovědnost za skandály, se rychle dohodl s Microsoftem na prodeji Activisionu Blizzard. Údajně, aby se vyhnul zodpovědnosti za hrubé porušení fiduciárních povinností. Fondy chtějí dokázat, že Kotick nebyl způsobilý vyjednávat o prodeji společnosti.

Autoři žaloby navíc tvrdí, že kupní cena akcií Activisionu Blizzard (95 dolarů za kus, celkem 68,7 miliardy dolarů) nabídnuta Microsoftem je podhodnocena a firma měla před vypuknutím skandálů větší hodnotu.

Mluvčí Activisionu Blizzard přes GameSpot vzkázal, že společnost s tvrzením uvedeným v žalobě nesouhlasí a je připravena předložit soudu své argumenty.

Připomeňme, že nedávno investoři Activisionu Blizzard souhlasili s akvizicí. Jak vidno, největší obchod v historii herního průmyslu má stále své odpůrce.