Call of Duty: Vanguard nesplnilo očekávání Activisionu. Tuhle větu jste už mohli číst dříve. Nově společnost prozradila, proč se loňský díl neprodával tak dobře.

„Přestože Call of Duty zůstává jednou z nejúspěšnějších franšíz všech dob, naše prémiová hra z roku 2021 nesplnila naše očekávání, a to, jak se domníváme, především naši vlastní vinou,“ přiznává vydavatel ve finanční zprávě.

„Zasazení hry do druhé světové války nenašlo u některých členů naší komunity odezvu a my jsme neposkytli tolik inovací, kolik bychom si přáli,“ uvádí hlavní důvody Activision.

Jsou hráči přejedeni druhou světovou válkou? To si osobně nemyslím. Jako hlavní problém vidím zmíněné inovace, které Call of Duty už dlouho postrádá.

Do prodejů mohlo promluvit také obvinění ze sexuálního obtěžování a diskriminace. Obvinění se objevila v červenci a masivní kampaň na Vanguard započala v srpnu. Deník Wall Street Journal usvědčil jednoho z manažerů Call of Duty z pochybení. To firmu poškodilo natolik, že se urychlil prodej Microsoftu, který bude teprve dokončen.

ZÁCHRANOU JE CALL OF DUTY: MODERN WARFARE 2

Activision tvrdí, že veškeré problémy budou vyřešeny a neovlivní letošní Call of Duty: Modern Warfare 2 a připravovanou novou verzi bezplatné battle royale akce Call of Duty: Warzone. Oba projekty vede studio Infinity Ward a podílí se na nich více než 3000 lidí.

Pokračování měkkého restartu Modern Warfare je prý nejambicióznějším dílem v historii série. Activision připomíná, že právě Modern Warfare je nejúspěšnějším Call of Duty v historii.