Jak bylo slíbeno, tak se stalo. V sedm hodin večer našeho času Blizzard představil novou hru ze světa Warcraftu určenou pro chytré telefony a tablety.

Fanoušci Warcraftu se nejvíce těšili na klasickou real-time strategii. Pokud jste byli mezi nimi, tak budete zklamáni. Warcraft Arclight Rumble je totiž klon Clash Royale. Bezplatný titul je popisován jako akční strategie se známými postavičkami v podobě hrdinů i padouchů, které budete sbírat a bojovat s nimi proti umělé inteligenci i jiným hráčům v dynamických střetech.

Blizzard slibuje více než 65 miniatur a postav Warcraftu z pěti hratelných frakcí: Alliance, Horde, Beast, Undead a Blackrock.

Vývojáři připravují několik různých režimů, včetně masivní kampaně pro jednoho hráče, tvrdého soupeření v PvP bitvách, kooperace a dalších. Přislíbeny jsou Conquest, Dungeons a Raids.

Co se hratelnosti týče, tak bude nutné hromadit zdroje. Zlato použijete pro strategické rozmístění miniatur na bitevním poli. Suroviny budete získávat pasivně v průběhu času těžbou nebo jejich nalezením v truhlách s poklady. Na bojišti můžete využít strážní věže a kameny setkání, abyste dostali své hrdiny blíže k cílí. Klíčem k vítězství je ovládnou mapu.

V bitvě bude nutné najít synergii miniatur, které poskytují různé výhody. Létající jednotky dobře čelí jednotkám pro boj zblízka, obléhací jednotky způsobují dodatečné poškození strážním věžím atd.

Do bitev budou promlouvat bossové. Když proti nim budou vaše miniatury bojovat, je dobré je podpořit mocnými kouzly.

Ve vybraných regionech bude brzy spuštěna uzavřená beta. Plná verze má pro Android a iOS dorazit do konce letošního roku.

Připomeňme, že už 2. 6. letošního roku nejen pro Android a iOS, ale také pro PC vyjde Diablo Immortal.