Sice už nechybí moc dní do vydání Ace Attorney Investigations Collection, stejně ale máme způsob, jak si čekání zkrátit. Na digitální obchody zavítala demoverze, která nabízí ukázku z obou dostupných her, tedy Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth a Ace Attorney Investigations 2: Prosecutor's Gambit. Druhá jmenovaná na Západě vychází poprvé, demo je tedy první příležitost, jak si hru zahrát. Nemusíte předtím vyzkoušet první hru, pokud ji už máte dohranou z verze pro Nintendo DS nebo mobilní telefony a nechcete ji hrát znova.

V obou případech se jedná o začátky titulů, celkem na zhruba dvě hodiny se chopíte role státního zástupce Milese Edgewortha a vyzkoušíte si jak pro něj specifické mechaniky, tak i pozměněnou hratelnost oproti hlavní sérii. Tyto spin-offy se totiž neovládají z první osoby a hra tak více připomíná klasické point and click adventury.

Demo samozřejmě i nastíní příběh obou her. To si bere i na starosti nový trailer, který odhaluje vedlejší postavy a základní zápletky. Zatímco v první hře bude Miles vyšetřovat vraždu, která se stala v jeho vlastní kanceláři, druhý případ se bude týkat minulosti jeho otce a pozadím za incidentem DL-6, jedné z klíčových událostí původní trilogie.

Ace Attorney Investigations Collection vychází 6.9. na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu. Kromě obsahu obou her s Milesem Edgeworthem se chlubí i překreslenou grafickou stránkou. Při hraní budeme moci přepínat mezi novým a starým vizuálem.