Už brzo nás čeká vydání Ace Attorney Investigations Collection, sbírky dvou spin-offů série Ace Attorney, jejichž protagonistou je fanoušky oblíbený státní zástupce Miles Edgeworth. Capcom v očekávaní vydává dvě videa, ve kterých představuje jeho speciální techniky, pomocí kterých řeší případy a usvědčuje lidi ze lži.

V prvním videu se můžeme podívat na tutoriál k logice. Miles si může spojit dvě informace dohromady a z nich dojde k dalším zjištěním. Připomíná to trochu mechaniky dedukce, jak ji známe například z her o Sherlocku Holmesovi, i když zde se může minimálně zpočátku zdát zjednodušená.

Ve druhém videu zase vidíme tutoriál na Mind Chess. Miles se bude snažit nachytat jiné postavy při lži, popřípadě rozpitvat jejich přeřeknutí ve snaze z nich vydolovat další informace. Jde o podobný princip, jako hráči série znají ze soudních síní, ale tady jste omezeni časem a můžete si vybrat více způsobů, jak reagovat na protivníkovo tvrzení. Jen jeden ale zničí jeho šachovou figurku. Mechanika se týká až druhého dílu.

Ace Attorney Investigations Collection obsahuje hry Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth a Ace Attorney Investigations 2: Prosecutor's Gambit. Druhá jmenovaná vyjde poprvé i na Západě, jde o poslední díl série Ace Attorney, který zde ještě nebyl vydán. Příběhově se hry odehrávají mezi dvěma trilogiemi Ace Attorney.

Kromě protagonisty se hry odlišují i perspektivou, na rozdíl od ostatních dílů nejsou pasáže mimo soudní síň v první osobě. S Milesem lze po obrazovce volně hýbat. Hra bude mít překreslené všechny sprity a modely postav. Během hraní bude možné přepínat mezi starou a novou grafikou.

Ace Attorney Investigations Collection vychází 6.9. na PC, Nintendo Switch a poslední dvě generace PlayStationu a Xboxu. S jejím vydáním budou všechny díly série Ace Attorney dostupné na moderní konzole. Výjimku tvoří akorát crossover Professor Layton vs. Phoenix Wright: Ace Attorney, který ale není kánonicky.