Původní tisková zpráva při nedělním oznámením A Plague Tale: Requiem během konference Xboxu s Bethesdou nebyla moc detailní. Postupně jsme se ale od francouzského studia Asobo dozvěděli další informace, které nás blíže seznamují s pokračováním povedeného A Plague Tale: Innocence z roku 2019. Osobně tuto hru považuji za velké překvapení a černého koně daného roku.

A Plague Tale: Requiem se drží zajetých kolejí. Nadále půjde o akční adventuru s důrazem na kradmý pohyb. Příběh se odehrává po událostech původního titulu a vystupuje jako druhá kapitola velkého příběhu Amicie a jejího bratra Huga. Stále je pronásleduje strašlivá kletba a společně musejí bojovat o přežití ve světě, který je stejně temný jako nemilosrdný.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Na nebezpečné cestě známá dvojice navštíví nová místa, kde narazí na nové protivníky. Kromě stealthu je důraz kladen na průzkum a boj. První záběry napovídají, že vývojáři zapracovali na grafice a nabídnou vylepšený vizuál. Nadále můžete čekat ikonická hejna krys, kterým je nutné se vyhnout.

Do nového dobrodružství Amicie a Huga se ponoříme až v roce 2022. A Plague Tale: Requiem vyjde na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch v rámci cloudu. V den vydání bude hra dostupná v předplatném Xbox Game Pass.