Concord měl být budoucností PlayStationu. Sony si představovala, že se zařadí vedle celosvětově známých značek jako Star Wars. Z toho důvodu měla japonská společnost do multiplayerové first-person akce od Firewalk Studios investovat neuvěřitelných 400 milionů dolarů.

S překvapivou informací přišel Colin Moriarty, insider, podcaster a bývalý novinář IGN. Pokud by to byla pravda, tak je to částka, která by překonala i Marvel’s Spider-Man 2. Akční adventura od Insomniac Games měla rozpočet 315 milionů dolarů a za prvních 24 hodin se prodalo přes 2,5 milionu kopií. Za půl roku to bylo už 11 milionů kusů. To Concord prodal odhadem 25 tisíc kusů a byl po dvou týdnech stažen z prodeje a vypnuty jeho servery.

Moriarty uvádí, že ještě před alfa verzí měl Concord stát přibližně 200 milionů dolarů. Dalších 200 milionů dolarů měla Sony do hry investovat od dubna 2023, kdy koupila Firewalk Studios se 160 zaměstnanci. Vše s cílem dostat Concord do přijatelného stavu. Dle bývalého novináře byl titul v květnu 2023, kdy byl oznámen, ve směšném stavu. Z toho důvodu byla část práce zadaná externím studiím.

Concordu měl věřit zejména Hermen Hulst. Vedoucí PlayStation Studios věřil v obrovský úspěch, který se mohl dokonce rovnat se Star Wars. Všichni ale ignorovali negativní názory po představení hry. A výsledkem je, že se z Concordu stal největší propadák PlayStationu.

Některé informace Moriartyho rozporují další novináři. Christopher Dring z GamesIndustry označil takový rozpočet za absurdní. Vždyť Concord neměl žádnou rozsáhlou marketingovou kampaň, aby i s vývojem stál 400 milionů dolarů. Spekulaci nevěří ani Tom Warren, senior editor The Verge. To Ethan Gach z Kotaku slyšel o mnohem nižší částce, která byla vynaložena na vývoj a marketing Concordu. Místo absurdního rozpočtu Gach potvrdil pozitivní toxické prostředí při vývoji Concordu. S tím jde ruku v ruce ignorování negativních názorů zvenčí, když už vevnitř nikdo nemohl nic namítat.

Kde se teda vzalo 400 milionů dolarů? Je možné, že Sony s touto částkou počítala jako dlouhodobou investicí a mluvilo se o ní na poradách Firewalk Studios. Concord měl v průběhu let obdržet pravidelný sezónní obsah. Navíc se má Concord objevit i v seriálu Secret Level na Prime Video.