Hlavní vývoj The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom skončil, oznámil producent Eiji Aonuma v dnešním videu, ve kterém ukázal 10 minut z hraní této očekávané exkluzivity pro Nintendo Switch. Představen byl také OLED model Switche ve stylu nového dobrodružství Linka.

Video nás seznamuje s novými schopnostmi Linka. Jmenovitě je tady Recall, což je schopnost, která nám umožní vrátit objekt, například můžeme přimět kus skály, aby se vrátila na původní místo. Takto si vytvoříme výtah až do nebes.

Hodit se bude kombinace předmětů nazvaná Fuse. Ta nám umožní například vylepšit klacek o kámen a vytvořit si tak silnější a účinnější zbraň. Kombinovat lze ještě šípy s různými surovinami a vytvořit třeba ledové šípy nebo samonavádějící munici. Nouze nebude ani o kouřovou bombu, případně o raft.

Datum vydání je nadále stanoveno na 12. 5. 2023 a jak vidíte, tak u příležitosti The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom se na trh dostane i speciální OLED model konzole Switch. Konzole bude dostupná od 28. 4. 2023 a 12. 5. 2023 se ještě začne prodávat Pro Controller a pouzdro na Switch v barvách nové Zeldy. Vše je vidět ve videu: