Singleplayerová kyberpunková akční plošinovka Replaced je znovu odložena. Poprvé jsme o této zajímavé 2,5D hře slyšeli už v roce 2021. Loni byla přesunuta z roku 2023 právě na ten letošní. To už ale neplatí.

Vývojáři z běloruského Sad Cat Studios se omlouvají. Původní termín byl příliš optimistický. „Vývoj hry Replaced je zcela jedinečnou výzvou a my jsme hrdí na to, že vytváříme něco tak výjimečného,“ uvedli v prohlášení na X. Čas navíc potřebují, aby dokázali splnit vysoké standardy, které si stanovili, a naplnili očekávání svých fanoušků.

V květnu/máji 2022 při odkladu uvedli, že je výrazně zasáhla probíhající válka na Ukrajině. Upřednostněno mělo být fyzické a dušení zdraví zaměstnanců studia.

V 2,5 sci-fi retro-futuristické akční plošinovce Replaced budete hrát za R.E.A.C.H. – umělou inteligenci uvězněnou proti své vůli v lidském těle, která by se ráda přizpůsobila lidskému životu ve městě Phoenix a jeho okolí. Hra je zasazena do alternativní verze Ameriky kolem roku 1980. Zajímavostí jsou plynulé akční souboje a propracovaný dystopický příběh.

„Společnost utrpěla po katastrofickém jaderném výbuchu nenapravitelné škody, světu se zmocnil úpadek a je plný zločinců. Všemu vládne všudypřítomná korupce a hamižnost a ti, kdo jsou u moci, hledí na prosté lidi a jejich orgány jen jako na zdroj vlastního bohatství,“ dočteme se v popisku. „Prozkoumávejte svět a odhalujte jeho tajemství jako entita R.E.A.C.H., která začíná chápat, že nic není zadarmo.“

Replaced vzniká za podpory Microsoftu pro PC a konzole Xbox Series X/S a Xbox One. Bude součástí předplatného Game Pass. Pokud se už nic nečekaného nestane, zahrajeme si v roce 2025.