Ve videoherním světě nenajdete známějšího dabéra. Troy Baker propůjčil svůj hlas mnoha postavám ve hrách. Z poslední doby The Maw z The Medium, AJ v DiRT 5, agent John Jones ve Fortnite, Joel Miller v The Last of Us Part 2 nebo Higgs Monaghan v Death Stranding. O to překvapivější pro mnohé je, že právě on podporuje NFT firmu.

Chcete nenávidět, nebo tvořit?“ ptá se Troy Baker v příspěvku, ve kterém oznamuje spolupráci se společností Voiceverse NFT, jež se prezentuje jako poskytovatel prvních VoiceNFT na světě. Společně chtějí prozkoumat způsoby, jak by přinesli nové nástroje tvůrcům obsahu, kteří by mohli tvořit nové věci, a umožnit všem vlastnit a investovat do věcí, které vytvoří.

VoiceverseNFT popisuje svůj výtvor jako hlas umělé inteligence, který si můžete koupit a použít ho v různých hrách nebo třeba ke čtení oblíbené knihy. Kupec takového NFT získá přístup k umělé inteligenci, jež bude jeho majetkem a podle konceptu tento hlas může sloužit k tvorbě audioknih, jako voiceover k filmům či podcastům.

Dle VoiceverseNFT má být koncem tohoto měsíce k dispozici 8 888 unikátních hlasových modelů generovaných umělou inteligencí. Hlasové NFT má přinést nový způsob komunikace a budování vaší osobnosti ve světech metaverza, kde můžete vypadat jako někdo jiný a nově s hlasem, který budete vlastnit.

Jak se dalo očekávat, Troy Baker svým příspěvkem vzbudil velkou nevoli jeho fanoušků a hráčů. Kromě obvyklých záporů, že kryptoměny ničí naši planetu, mnozí poukazují na to, že Baker v podstatě pomáhá prodávat umělou inteligenci, jež by v budoucnu mohla vést ke snížení práce dabérů.