Roztomilá hra ze světa Pána prstenů letos nevyjde. Společnost Wētā Workshop oznámila odklad Tales of the Shire: A The Lord of The Rings Game. Útulný svět hobitů měl zájemce přivítat v druhé polovině letošního roku. Aby vývojáři naplnili vizi, potřebují více času.

Tales of the Shire máme očekávat na začátku roku 2025 ve verzích pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch.

Až hra vyjde, vytvoříte si svého hobita a užijete si s ním život v idylické vesničce v Kraji. Budete rybařit a zahradničit, abyste se mohli dělit o jídlo se svými sousedy. Dále upravovat a zvelebovat svou hobití noru, kde najdete vše potřebné. Čeká vás rovněž obchodování s místními obyvateli a postupné vylepšování vztahů s nimi. Také budete pomáhat stmelit komunitu, aby se z Bywater stala oficiální hobití vesnička.

„Sklízejte sezónní plodiny a květiny a sledujte, jak na vaší usedlosti plyne čas. Vychutnejte si teplo kuchyně a předveďte své kuchařské umění přípravou pokrmů podle různých receptů. Zúčastněte se snídaně nebo pozvěte ostatní hobity na vámi připravenou večeři. Podávejte jídlo pozvaným hostům a získejte nové přátele,“ láká tisková zpráva.