Vědělo se, že The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom bude hit, ale tipnuli byste si, že se za pouhé tři dny celosvětově prodá 10 milionů kusů?

V Nintendu mohou oslavovat. Pro hybrid konzole a handheld Switch vytvořili další velkolepé dobrodružství. Hra se dokonce stala nejrychleji prodávanou hrou Nintenda pro jakýkoli systém v Evropě a Spojených státech amerických.

I ve svém sedmém roce si Nintendo Switch udržuje momentum, kdy zažívá silné prodeje, jak ostatně aktuálně demonstrují rekordní prodeje novinky,“ říká prezident Nintendo of Europe Stephan Bole. „Jsme vděční za podporu hry The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom od fanoušků a těšíme na jejich dobrodružství i výtvory v Hyrule,“ pokračuje Bole.

Podle dostupných informací se v USA prodaly 4 miliony kusů nové Zeldy. Dalších 2,24 milionu hlásí domovské Japonsko.

Už v neděli z Velké Británie hlásili, že nová Zelda má nejlepší start v tamním maloobchodě a pohodlně předstihla všechny tituly, které v letošním roce zatím vyšly ve fyzické verzi. V UK se prodává rovněž o 54 % více než Hogwarts Legacy. U kouzelnického dobrodružství Warner Bros. hlásil více než 12 milionů prodaných kopií za první dva týdny.

Série The Legend of Zelda začala před více než 35 lety. První díl vyšel v USA v roce 1987 pro Nintendo Entertainment System. Do března letošního roku se her této série prodalo po celém světě více než 130 milionů kusů. Dnes k nim můžeme přičíst dalších minimálně 10 milionů.

Věděli jste, že v Praze jezdí tramvaj s reklamou na Zeldu? Když ji vyfotíte a pošlete společnosti Conquest (oficiální distributor her Nintenda u nás) fotku, tak dostanete menší dáreček.