Každý čtvrtek máte týden na to, abyste si do knihovničky Epic Games Store přidali dvě hry zdarma. Pro tenhle týden společnost nabízí dvě poklidnější hry, u kterých můžete relaxovat, třeba mezi pauzou při kosení zombíků v prvním Dying Light, které bylo i s rozšířením zdarma nedávno, nebo během hraní krvavé středověké hack and slash akce Mordhau či kooperativní střílečky Second Extinction, kde bojujete proti vlnám zmutovaných dinosaurů.

Začneme u Beyond Blue. Jde o průzkumnou adventuru pro jednoho hráče, jež se odehrává hlubinách oceánu. Tajemství oceánu budete zkoumat očima Mirai, průzkumnice a vědkyně. Ta je součástí nového výzkumného týmu s převratnou technologií; umožňuje vidět, slyšet a komunikovat s oceánem smysluplněji.

„Během osmi různých ponorů budete prozkoumávat nedotčený svět našeho oceánu a používat technologie na hranici našeho chápání – sledovat mořské tvory, odhalovat záhady a komunikovat s oceánem jako nikdy předtím,“ láká popisek hry.

V atmosférické logické plošinovce Never Alone prožijete epickou cestu Nuny a lišky. Tahle dvojice společně pátrá po zdroji věčné vánice, která ohrožuje přežití všeho, co kdy poznali. Hra byla vytvořena ve spolupráci s Iñupiat, původním obyvatelstvem Aljašky, a čerpá z tradičního příběhu, který je sdílen napříč generacemi.

„Veďte obě postavy v režimu pro jednoho hráče nebo hrajte kooperativně s kamarádem a putujte zmrzlou tundrou, přeskakujte zrádné ledové kry, plavte podvodními jeskyněmi a čelte cizím i známým nepřátelům,“ dočteme se v popisku Never Alone. Pokud se pustíte do kooperace, tak je vyžadován ovladač.