Aktualizace: Po včerejším úniku došlo k oficiálnímu rozšíření PlayStation Plus o Video Pass. Videotéka, která nabízí 15 filmů a 6 seriálů od Sony, je ovšem určena pouze pro polské hráče.

České zastoupení společnosti Sony na dotaz webu Indian-tv.cz uvedlo, že se v současné době PS Plus Video Pass neplánuje spustit v České republice a na Slovensku. V budoucnu ale rozšíření o tento bonus vyloučeno není.

Pro polské hráče je PS Plus Video Pass dostupný do 22. 4. 2022 na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5. V nabídce jsou mimo jiné filmy Venom, Bloodshot a Zombieland Double Tap.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Díky úniku informací, ke kterému došlo na polské stránce PlayStationu, to vypadá, že předplatitelé služby PS Plus budou měsíčně, kromě nových her, dostávat také filmy.

Na polské stránce PlayStation se na nějakou dobu objevilo logo pro službu PlayStation Plus Video Pass, která by měla být dostupná od 22. 4. 2021 do 22. 4. 2022. Trošku matoucí je ale to, že služba by měla být dostupná pro uživatele PS Plus v Polsku. Je tedy otázkou, zda se bude jednat o službu, která bude spuštěna globálně či pouze ve vybraných zemích.

Po tomto oznámení dává mnohem větší smysl to, že Sony od 31. srpna/augusta tohoto roku přestane v PlayStation Storu nabízet filmy k zakoupení či zapůjčení. Navíc by to mohlo také hrát jistou roli ve vytváření něčeho, co by mohlo konkurovat Xbox Game Passu od Microsoftu.

Nebude to poprvé, co Sony přišla s něčím novým do svého předplatného PS Plus; při vydání PlayStationu 5 byla spuštěna PS Plus Collection, která vám na nové konzoli nabízí 2O Ikonických her předešlé generace. K tomu všemu se nedávno dostaly na povrch informace ohledně toho, že Sony chystá jistou službu, která by měla oponovat té od Microsoftu.

Přečtěte si také: Fanoušci PlayStationu zklamáni, nechápou kroky Sony a kritizují je

Přidat filmy je pro Sony celkem logický krok, jelikož tato společnost se kromě herního průmyslu věnuje také tomu filmovému. Jednou částí Sony tvoří Sony Pictures Entertainment, které stojí například za filmy, kterých si můžeme všimnout na obrázku z polské stránky, tedy Venom, Zombieland: Rána jistoty a Bloodshot. A v posledních letech se Sony hodně začala zajímat o převedením svých herních titulů na stříbrné plátno, což dalo v roce 2019 vzniknout PlayStation Productions.

K tomu všemu je v tuhle chvíli v produkci hned několik filmových či seriálových adaptací na motivy slavných PlayStation titulů. Máme tady například Uncharted s Tomem Hollandem, což je první film z dílny PlayStation Productions, The Last of Us seriál, na kterém tato společnost pracuje s HBO, či film na motivy Ghost of Tsushima, do jehož režisérského křesla usedne Chad Stahelski (John Wick).

Přečtěte si také: Netflix získává Uncharted, Morbius a další budoucí filmy od Sony

Nesmíme ale zapomínat, že nedávno Netflix se Sony uzavřel lukrativní smlouvu na exkluzivitu pro její filmy po dobu 18 měsíců.

Uvidíme, co se z této informace nakonec vyklube. Nemuseli bychom ale čekat nijak dlouho, jelikož služba PS Plus Video Pass by měla být spuštěna již zítra, tak je dost pravděpodobně, že se k tomu Sony vyjádří v průběhu zítřka.