Tajemné hororové prostředí, různorodí mutanti a jeden hrdina, který díky arzenálu kontaktních a střelných zbraní zvládne vše. Tak působí nové gameplay záběry z nadcházející hry Quantum Error. Ta by se dala popsat jako kombinace střílečky a survival hororu, takový mix Dead Space a Prey.

Hrát budete za hasiče Jacoba Thomase, jenž se dostane do futuristického výzkumného zařízení Monad Quantum Research Facility, na které zaútočí neznámá entita. Komplex zachvátí plameny a je zcela uzavřen. Dovnitř se dostane Jacob se svým parťákem Shanem.

„Váš úkol je jednoduchý: zachránit z hořícího komplexu co nejvíce životů a dostat se ven. To, co začíná jako záchranná mise, však rychle upadá do temnoty, když po příjezdu zjistíte, že věci nejsou takové, jak se zdají,“ přibližují vývojáři. To vidíme také v gameplay záběrech, které nevypadají vůbec špatně.

Dříve bylo Quantum Error oznámeno pouze pro PlayStation 5 s tím, že vývojáři z TeamKill Media LLC chtějí vyžít možnosti konzole od Sony, včetně rychlého SSD. Později byla hra potvrzena také pro PC, PlayStation 4 a Xbox Series X/S. Teď už víme, že nejprve vyjde na PS5 a PC. Zbývající verze budou následovat později. Nově byla ještě zrušena PS4 verze.

Xbox Series X/S verze se zpozdí kvůli SSD disku, který je o něco pomalejší oproti rychlému SSD v PS5. Z toho důvodu potřebují více času na optimalizaci. Jejich cílem je, aby hra na konzolích Microsoftu běžela při 60 snímcích za sekundu ve stejné grafice jako na PS5. To se jim prý daří, takže je pravděpodobně trápí načítání.

Jinak jsou práce na hře z velké části hotové, zbývá malý kousek, aby došla do stádia gold. Nejprve musí projít řadou schvalovacích procesů. Z tohoto pohledu by měla vyjít do konce letošního roku na PC a PS5.