Pokud jste zvažovali, že byste si v dohledné době koupili The Sims 4, tak vydržte. Od 18. 10. letošního roku bude základní edice ve verzích pro PC (Origin a Steam), Mac, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One zdarma. EA totiž u simíků přechází na bezplatný model.

Free-to-play bude pouze základní verze The Sims 4. Dodatečné balíčky, nejrůznější rozšíření a další maličkosti se budou prodávat samostatně. Díky tomuto rozhodnutí má hra přivítat více hráčů, což vývojářům umožní titul nadále vylepšovat a obohacovat.

Ti, co mají The Sims 4 koupené, tak dostanou nový Desert Luxe Kit. Ten přináší nový nábytek, který se hodí ven, do obývacího pokoje i kuchyně s barevnými akcenty, které zapadají do prostředí Oasis Springs a Strangerville. Balíček bude pro všechny, co si od 17. 10. tohoto roku hru zakoupí.

Aktualizace: Informace pár hodin po úniku potvrdila společnost Electronic Arts. A co se do The Sims 4 chystá? To se dozvíme na speciálním livestreamu Behind The Sims Summit, který proběhne 18. 10.

Hru The Sims 4 si můžete v současné době koupit za 20 eur. Je také součástí předplatného EA Play na PC, PlayStationu a Xboxu. Dříve byla hra nabídnuta předplatitelům PlayStation Plus.

Objevují se názory, že titul nedokázal přitáhnout další hráče, kteří by si kupovali nejrůznější dodatečné balíčky, u nichž se celková hodnota blíží k 1000 eur (v přepočtu 24 500 Kč). Tak třeba takhle se základna hráčů rozšíří.

„Ponořte se do toho a vylaďte si všechny detaily svých Simíků od osobnosti až po aspirace a styl. Pak jim dopřejte i oblečení a účesy, které autenticky vystihují jejich já. Navrhněte a postavte rodinám báječné domy a pak je zařiďte pomocí svého oblíbeného nábytku a dekorací. Vydejte se do různorodých sousedství, kde se můžete setkat s ostatními Simíky a dozvědět se něco o jejich životech. Během simíkovských životů s nimi zažijete realistické slasti i strasti. Budou pracovat na svých kariérách, čelit neúspěchům, hledat lásky, přicházet o ně a řešit výzvy každodenního života. Dokonce si můžete vymyslet i vlastní kreativní výzvy. Svět The Sims je vaším velkým hřištěm a někdy je prostě zábavnější, když všechno není úplně dokonalé,“ láká EA na hru.