Přiznejte se, kolikrát jste viděli první trailer na Grand Theft Auto VI? A jste si jisti, že jste nic nepřehlédli? Rockstar totiž do videa ukryl několik easter eggů a dalších zajímavostí, které stojí za pozornost.

NÁVRAT DO VICE CITY

Video potvrdilo, že hra se odehrává ve státě Leonida, kde navštívíme Vice City a další nespecifikovaná města. Vracíme se tedy na Floridu a do Vice City, které je jedním z nejoblíbenějších míst mezi fanoušky této gangsterské série. Dle neověřených informací máme zavítat celkem do tří velkých měst a několika menších.

  • Leonidský ekvivalent (floridského) okresu Monroe je Kelly County.
  • Jeden z venkovských okresů se jmenuje Leonard County.

DVA HRDINOVÉ A PŘÍBĚH VE STYLU BONNIE A CLYDA

Hlavní hrdinové budou podle dřívějších úniků dva. Jde o dvojici lupičů, mezi nimiž vznikne vztah. Scenáristé z Rockstaru se inspirovali známým příběhem Bonnie a Clyda. Žena se bude jmenovat Lucia (potvrzeno v traileru) a muž by měl být Jason.

Lucia je na začátku ve vězení. Později oba vidíme, jak vykrádají obchody a užívají si života kriminálníků. To taky není nic nového, pamatujete na uniklé záběry ze září loňského roku? Pocházeli z rané vývojové verze a ukázali, jak Lucia a Jason přepadli rychlé občerstvení.

Lucia má rovněž rodinu a možná i jednoho příbuzného, který je také ve vězení.

ALKOHOL

Na jednom záběru po dálnici jeden kamion. Na návěsu je logo piva Patriot, které Rockstar použil také v GTA 5 a GTA 4. Jen v šestce má nové logo. Nebude to ale jediné pivo, v jiném záběru v obchodě je vidět španělské Pindayho (Pendejo). Další je Piswasser z GTA IV, tentokrát Piswasser Nein, což je nealkoholická verze, a je tady ještě alkoholický nápoj Logger Beer ve verzi Light.

NINE 1 NINE VICE CITY

Všimli jste si letadla na obloze s velkou reklamou? Je na ní nápis „why sixty-nine when you can Nine 1 Nine“. V současné době nevíme, s čím bude tato značka spojena. Může jít o noční klub.

CHEETAH A BRAVADO BANSHEE

Ani v Grand Theft Auto VI nebude chybět oblíbený vůz Cheetah. V novém díle připomíná slavné Ferrari Testarossa. Už dříve Rockstar měnil design, v GTA IV a GTA V vycházelo z Ferrari Enzo, zatímco v GTA III, Vice City a San Andreas bylo inspirováno právě Testarossou.

A pokud jste měli rádi Bravado Banshee, tak si pořádně prohlédněte druhý obrázek. Ano, je tam. A je tam taky Comet, tedy Porsche 911.

SESSANTA NOVE

Vrací se také prémiová módní značka Sessanta Nove, která už v GTA 5 a GTA Online připomínala francouzský módní dům Louis Vuitton.

GO POSTAL

Když jsme u těch značek, tak oficiální poštovní kurýrní společnost by se nadále měla jmenovat Go Postal, stejně jako v GTA V a GTA Online. Jde o slangový výraz pro bláznění (a obvykle nějaké řádění).

DOLLS OF DESTRUCTION

Chlápek ve striptýzovém klubu má na sobě tričko z turné kapely Dolls of Destruction. Jde o fiktivní kapelu. Dle fanoušků jsme některé její písničky mohli slyšet v předešlých dílech GTA.

GANGY

Ani v GTA 6 nemohou chybět gangy. V traileru vidíme Thrillbilly Mud, High Rollerz Lifestyle a gang motorkářů. Pravděpodobně pro ně budeme moci plnit mise.

ALIGÁTOR A DALŠÍ ZVÍŘATA

Aligátor v bazénu, psi na pláži, delfíni nebo plameňáci. Vypadá to, že ve světě Grand Theft Auto VI si užijeme spoustu zvířat. Podle spekulací mají mít rozmanitou umělou inteligenci. Ve videu je vidět, jak aligátoři útočí na plameňáky. V jiném záběru se aligátor dostává do obchodu.

ROZMANITÉ NPC POSTAVY A ŠÍLENÝ ŽIVOT

Video potvrzuje spekulace o rozmanitých NPC postavách. Ať už jde o barvu pleti, postavu, rasu až po styl oblečení. Na pláži můžete vidět muže, jak si chytrým telefonem fotí ženský zadek. Jinde naopak vidíme, jak šílený život obyvatelé tohoto státu vedou.

JOKER Z FLORIDY

Z televizních zpráv se dozvíme o zatčení zločince s četným tetováním na obličeji. Vzhledem připomíná Jokera ze světa DC. Jde o odkaz na floridského Jokera, vlastním jménem Lawrence Sullivan, který na Floridě řádil v letech 2017 až 2018. Spáchal řadu trestných činů.

NECHYBĚJÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ

Rockstar neignoruje oblibu TikToku a už v traileru ukazuje vertikální videa. Dříve se říkalo, že by hrdinové mohli své zážitky sdílet na sociální sítě. Já to vidím tak, že minimálně si tahle videa budeme moci prohlížet ve svém virtuálním mobilu a možná na ně i reagovat.

WEAZEL NEWS

Část z toho uvidíme ve Weazel News, zpravodajské divizi, která se objevuje Grand Theft Auto: Liberty City Stories, Grand Theft Auto IV, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Grand Theft Auto V a Grand Theft Auto Online. Jde o odkaz na Fox News.

TÝDENNÍ MILIARDOVÁ LOTERIE A KORONAVIR?

Vraťme se ještě k záběru, jak se aligátor plíží do obchodu. Tady můžeme vidět, že v okrese Leonida probíhá týdenní miliardová loterie. Vedle loterijního automatu je také hora toaletního papíru. Někteří tolik toaletního papíru spojují s ekvivalentem COVIDu v GTA VI.

VEDLEJŠÍ MISE S ODCHYTEM ZVÍŘAT?

Na jednom sestřihu ze sociálních sítí je chlapík, který se snaží vytáhnout aligátora z bazénu. Jde o varování od společnosti Poach. Tato organizace by mohla chránit zvířata a nabízí se otázka, zda náhodou pro ni (nebo proti ní) nebudeme pracovat ve vedlejších misích.

TUNING

Ano, ani v GTA VI nebude chybět tuning vozidel. Podle nálepek na jednom automobilu by těmito podniky mohly být Vice Vinyl a Rideout Customs.

VZNÁŠEDLO

Když jsme u dopravních prostředků, tak kromě aut, motorek, kol, skútrů, letadel a helikoptér budeme zřejmě moci využít i vznášedla.

THE UNITED STATES OF PARANOIA

Na penězích, které Lucia drží v ruce, není napsáno The United States of America, ale The United States of Paranoia. Na jedné je vidět sériové číslo 04101998, což by bylo 10. 4. 1998. V tento den byla podepsána Velkopáteční dohoda či Belfastská dohoda, jež v zásadě ukončila třicet let trvající konflikt v Severním Irsku. Možná bankovku vytvořil irský vývojář.

POHLED Z PRVNÍ OSOBY?

Jeden ze záběrů naznačuje, že bychom opět mohli přepínat kameru. Tato možnost je pouze v next-gen verzích GTA 5.

ŽÁDNÁ HOTOVOST ZE SPODNÍHO PRÁDLA

Na dveřích jednoho obchodu s alkoholem je vidět upozornění, že už nebudou přijímat hotovost schovanou ve spodním prádle. Ano, i taková existence navštěvuje tenhle obchod. Možná kvůli tomu přímá platby přes Fruit Pay, což je ekvivalent Apple Pay.

DROGY A SEX

Drogy a sex nemohou chybět v žádném Grand Theft Auto. V šestce bude minimálně Angstipan, který má léčit emoce, ale pacienti musí být opatrní. „Pokud erekce trvá déle než čtyři hodiny, kontaktujte svého lékaře. Výsledky se mohou lišit.“

Grand Theft Auto VI vyjde v roce 2025 na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. O PC verzi opět Rockstar nemluví.