Nová kompetitivní first-person střílečka XDefiant je úspěšná. Navzdory technickým problémům, které způsobovaly špatné připojení, a nedostatku obsahu je bezplatná hra velice populární. Během prvního týdne si ji vyzkoušelo 7,6 milionu unikátních hráčů, zjistil server Insider Gaming. Dnes už by tohle číslo mělo dosahovat 8 milionů.

XDefiant měl na všech platformách zaznamenat 700 tisíc současně hrajících hráčů, což je na free-to-play titul od Ubisoftu rekord. Podle Insider Gaming si francouzská společnost dala za cíl dosáhnout během prvního měsíce 5 milionů hráčů.

Byl to právě Tom Henderson, kdo minulý týden hlásil, že za prvních 2,5 hodiny po premiéře si XDefiant zahrálo přes milion hráčů. Po 48 hodinách už to měly být tři miliony. XDefiant má tak skvělý start. Lze očekávat, že Ubisoft více podpoří své studio v San Franciscu, aby odstranilo problémy a přidalo nový obsah, včetně dalších map, nových zbraních a nových frakcí.

XDefiant na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S vyšel 21. 5. 2024. Nabízí pět herních režimů, 14 map, 24 zbraní a 44 gadgetů. Bojovat je možné za postavy z jiných sérií od Ubisoftu. Nechybí čističi z The Division, agenti ze Splinter Cella, duchové z Ghost Recon, partyzáni z Far Cry 6 nebo hackeři z Watch Dogs. Každé tři měsíce dorazí nová sezóna. Každá by měla přidat jednu novou frakci, tři nové zbraně a tři mapy. Každou pochopitelně doprovodí battle pass na 90 tierů. V prvním roce bude hra rozšířena o čtyři frakce, 12 zbraní a 12 map.