Svižná old-school first-person střílečka Project Warlock z konce roku 2018 je dodnes populární. Není tak divu, že ve studiu Buckshot Software chystají pokračování, které se drží stejného stylu, tedy inspirace pekelným a adrenalinovým Doomem. A samozřejmě i klasickým Quakem.

Project Warlock 2 by se v červnu letošního roku měl objevit v předběžném přístupu na Steamu. Přes dva měsíce čekání si ale můžete zkrátit čerstvou demoverzí.

„Projekt Warlock 2 začíná hned po událostech první hry. Palmer, Urd a Kirsten, každý z nich má své vlastní schopnosti, perky, unikátní zbraně, magické dovednosti k odemčení a osobní důvody, proč se postavit svému starému pánovi Warlockovi,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Ve hře se musíte probojovat třemi výbušnými kapitolami zasazených do odlišných prostředí. V postupu mám bude bránit zvěřinec smrtících příšer a mocných bossů, kteří se krčí v temnotách. Musíte rozpoutat kulervoucí akci, jež vám vlije neustálé dávky adrenalinu do žil. K dispozici budete mít unikátní arzenál zbraní a magických dovednosti. Chybět nebudou brokovnice, samopaly, odstřelovací pušky, granátomety, meče, hole, děla a další. Vše lze navíc vylepšovat.

Každá ze tří kapitol se skládá ze 6 obrovských, rozlehlých úrovní, které jsou až desetkrát větší než kterákoli jednotlivá úroveň v původní hře. Úrovně se vyvinuly do vertikálních, trojrozměrných, vícepodlažních struktur, plošin a budov, které povyšují hratelnost. Každá úroveň ve hře, plná nepřátel, překážek, tajemství, easter eggů, perků a achievementů k odemčení, může trvat až hodinu.