Pád tržní hodnoty Ubisoftu může vyvolat propouštění i rušení her ve vývoji. V těžkých dobách by se měla francouzská společnost spolehnout na hry, které by vylepšily finanční situaci. Takovou má být nejen Assassin’s Creed Shadows (nedávno odložený z listopadu/novembra 2024 na únor/február 2025), ale také Splinter Cell Remake.

Předělávka prvního dobrodružství tajného agenta Sama Fishera byla oznámena už na konci roku 2021. V poslední době se mluvilo o možném zrušení. Podle informací serveru Insider Gaming se na hře nadále pracuje pod kódovým označením North. Některé zdroje naznačují, že by remake Splinter Cella mohl vyjít v roce 2026. V době oznámení byl v nejranější fázi vývoje.

Splinter Cell Remake vede studio Ubisoft Toronto, kde vytvořili Splinter Cell: Blacklist a pomáhali s Assassin's Creed Unity, Far Cry, Avatar: Frontiers of Pandora, XDefiant a Star Wars Outlaws. Zapojeni jsou také do prací na Prince of Persia: The Sands of Time Remake. Pro vývoj byl vybrán engine Snowdrop. Ten pohání The Division, Avatara i Outlaws. Takže s ním v Torontu mají potřebné zkušenosti.

Co o remaku Splinter Cella víme? Dočkat se máme grafiky a hratelnosti nové generace. Autoři hodlají zachovat lineární styl a čerpat z bohatého obsahu značky.