Ubisoft se chystá spustit svou bezplatnou first-person střílečku XDefiant. Je tak vhodná doba, aby prozradil více informací o tom, jak hodlá na tomto titulu vydělávat peníze.

U free-to-play se hráči právem obávají pay-to-win prvků, kdy si hráči s nadutými peněženkami mohou v předstihu odemknout věci ovlivňující hratelnost. Nemluvě o věcech dostupných pouze za mikrotransakce.

Ubisoft se dušuje, že veškerý obsah ovlivňující hratelnost je možné odemknout prostřednictvím výzev. Tímto způsobem chtějí tvůrci zajistit férový herní zážitek pro všechny. V rámci prémiového battle passu získáte kosmetické předměty pro zbraně a postavy, stejně tak animace a emotikony. Za mikrotransakce také bude možné odemknout další frakce. Ostatní čeká menší grindování, což ale u podobných titulů není nic neobvyklého.

Ubisoft přesto tvrdí, že systém postupu byl vytvořen, aby byl odměňující. Součástí tohoto zážitku je bezplatný battle pass, denní a týdenní výzvy ve hře, výzvy v Ubisoft Connect nebo komunitní výzvy.

XDefiant na počítačích a konzolích současné generace startuje zítra 21. 5. 2024. V tento den nabídne pět herních režimů, 14 map, 24 zbraní a 44 gadgetů. Bojovat bude možné za postavy z jiných sérií od Ubisoftu. Chybět nebudou čističi z The Division, agenti ze Splinter Cella, duchové z Ghost Recon, partyzáni z Far Cry 6 nebo hackeři z Watch Dogs.