Společnost Gaijin Entertainment zahájila veřejné beta testování své nové online vojenské akční hry War Thunder Mobile. Hru si mohou stáhnout majitelé zařízení se systém Android, distribuována je formou APK na oficiálních webových stránkách. V následujících měsících se dostane na Google Play a pro iOS.

Pro hraní War Thunder Mobile budete potřebovat zařízení s operačním systémem Android 10 a novějším a minimálně 4 GB RAM. Majitelé nejnovějších chytrých smartphonů se Snapdragon 8 Gen 2 od Qualcomm Technologie se mohou těšit na podporu technologie Hardware-Accelerated Ray Tracing v reálném čase. Tato technologie zvyšuje celkovou vizuální kvalitu hry.

Titul byl oznámena v listopadu 2022 pod názvem War Thunder Edge a od té doby prošel několika fázemi alfa testování, během nichž dostal svůj konečný název War Thunder Mobile. Pokrok dosažený v otevřené beta verzi se již nebude resetovat a všechna odemčená bojová technika zůstane hráčům i v ostré verzi.

„War Thunder Mobile přenáší to hlavní z War Thunderu pro PC a konzole – rozsáhlé kooperativní bitvy legendárních pozemní, námořní a vzdušné bojové techniky (jako jsou bitevníky Il-2 z období druhé světové války nebo tanky Leopard z období studené války), které využívají fyzikálně správné letové modely a modely poškození,“ uvádí tisková zpráva.

Vzhled a technické specifikace každého tanku a letadla jsou historicky přesné, takže k efektivnímu zničení nepřítele musí hráči prostudovat vnitřní architekturu vozidla, umístění klíčových součástí a členů posádky a rozložení pancíře. Zároveň má být ovládání hry pohodlné a intuitivní, aby si každá rychle na War Thunder zvykl a mohl vyhrávat.

„Nová hra se zaměřuje na nejzajímavější a nejznámější modely tanků, lodí a letadel všech epoch - a už na začátku otevřené bety je k dispozici více než 200 strojů, mezi nimiž je i bitevní loď Jamató, která se v původním War Thunderu ještě neobjevila,“ dočteme se.

„Kromě toho se v námořních bitvách objevují ponorky a v budoucnu je možný i další obsah a mechaniky unikátní pro War Thunder Mobile. A konečně systém postupu, vytvořený speciálně pro War Thunder Mobile, umožní hráčům snadno vyzkoušet vybavení z různých zemí – například legendární německé tanky Tiger II a moderní americká bojová vozidla M3 Bradley, a po nadcházejících aktualizacích se ve hře objeví i tanky rodiny Abrams.“

Hru si můžete stáhnout zde.