Majitelé Xboxu One se v nadcházejícím týdnů mohou těšit na dvě české hry. Od 16. 4. bude dostupné mnohokrát oceněné dobrodružství Machinarium od tvůrců Samorostu a Botaniculy a o den dříve vesmírný sandbox Space Engineers.

Machinarium od nezávislého studia Amanita Design hráče vyzve, aby pomohli robůtkovi Josefovi poradit si se zlotřilou bandou Bratrstva černé čepice a také zachránit jeho plechovou přítelkyni Bertu. Malý rezavý robůtek Josef byl vyhozen na skládku za městem. Vy mu budete muset pomoct najít cestu zpět světem obydleným pouze roboty, starými i mladými, hodnými i zlými.

Space Engineers je vesmírný sandbox, v němž přežíváte ve vesmíru a na planetách, stavíte kosmické lodě, vesmírné stanice, planetární základny různých velikostí, pilotujete lodě a cestujete vesmírem, abyste prozkoumali planety a našli potřebné zdroje.

Obě hry nejsou v současné době dostupné na PS4. Machinarium si můžete zahrát také na PC, Macu, Linuxu, Androidu, iOS a Switchi, zatímco Space Engineers je pouze na PC a dle Xboxu nějakou dobu zůstane na Xboxu One. Později by měla mít ale dveře otevřené i na PS4. Obě hry mají české titulky, předpokládáme, že budou přítomné i na Xboxu One.

Společně s českými hrami příští týden pro Xbox One vyjde: Hot Garbage DLC pro Journey to the Savage Planet (15. 4.), Blind Men (15. 4.), Vampire: The Masquerade – Coteries of New York (15. 4.), Save Your Nuts (16. 4.), Cryogear (17. 4.), Sinkr (17. 4.), Sunless Sea: Zubmariner Edition (17. 4.), Freakout: Calamity TV Show (17. 4.) a Woodle Tree 2: Deluxe+ (17. 4.).

Za upozornění na novinku děkuji čtenáři s přezdívkou Azdrawee.